Afla totul despre operatia de corectie a urechilor!


Chirurgul estetician Adina Alberts-Catarama iti spune tot ce vrei sa stii despre corectia urechilor. Iata cand este indicata otoplastia si care sunt riscurile operatiei.

OTOPLASTIA (corectia urechilor)

Corectia la nivelul urechilor este una dintre cele mai cerute operatii in tara noastra. Otoplastia consta in corectia marimii pavilionului auricular, a formei acestuia, precum si a distantei acestuia in raport cu craniu. De asemenea otoplastia corecteaza si anomaliile de la nivelul lobulului urechii precum si distanta dintre acesta si craniu.

Exista mai multe tehnici de corectie, cea mai raspandita este aceea prin care se realizeaza o modelare a reliefurilor de la nivelul pavilionului auricular. Aceasta modelare este insotita adesea de excizia unei portiuni de cartilaj si tegument din spatele urechii, astfel incat toate cicatricile vor fi foarte putin vizibile. Trebuie pastrat un echilibru intre proportiile pavilionului auricular si distanta acestuia fata de craniu.

Operatia se face sub anestezie generala sau locala si este urmata de o perioada de vindecrae imediata de 12 zile, moment in care se scoate materialul de sutura. Ete nevoie ca pentru urmatoarele 2 luni de la operatie pacientul sa poarte o bentita elastica care sa mentina pozitia cat mai apropiata a urechilor de craniu, stiut fiind ca imediat dupa ce acestea sunt lasate libere, la cateva luni, ele se vor mai distanta putin. Rezultatul final al operatiei il putem avea la 6 luni.

Cicatricile sunt situate pe spatele urechilor, intr-o zona putin vizibila, de obicei usor de acoperit cu par.

Desi aparent este o interventie usoara, tehnica trebuie bine insusita si practicata de chirurgi cu experienta, altfel rezultatul va fi nefavorabil. Reinterventiile de corectare sunt mult mai dificile din cauza structurilor extrem de friabile din aceasta zona si mai ales datorita epuizarii resurselor de tegument si cartilaj in operatiile precedente nereusite.

Care sunt riscurile operatiei?

Operatia are riscurile oricarei interventii chirurgicale. Urechea este o structura friabila, foarte bogata in cartilaj care trebuie manipulata si tratata intr-un mod mai special. Daca rezervele de cartilaj de la nivelul urechilor sunt epuizate din diverse motive, nu exista alte surse de cartilaj la fel de bun singura alternativ ramanand cartilajul costal. Urechea reprezinta o rezerva extrem de importanta de cartilaj si pentru corectiile de la nivelul nasului si a septului nasal.

Care sunt indicatiile pentru corectia de urechi?

Otoplastia se adreseaza tuturor pacientiilor care au urechile decolate, adica asa numitele “urechi clapauge”, celor la care relieful pavilionului auricular este plat sau celor la care urechile sunt prea mari. De asemenea de corectie pot beneficia si pacientii care au lobulul urechilor este prea mare, prea departat de craniu sau cei la care exista gauri pentru cercei prea mari sau prea multe.

Care sunt contraindicatiile operatiei?

Otoplastia este contraindicata pacientilor cu boli grave ale coagularii, cu boli grave infectioase sau dermatologice, celor cu tulburari ale cicatrizarii, pacientilor diabetici, cardiaci, etc

Este o operatie dureroasa?

Operatia se desfasoara sub anestezie generala sau locala, durerea care se resimte ulterior poate fi contracarata usor cu ajutorul medicatiei analgezice. Dupa aproximativ 12-14 zile se scoate materialul de sutura si pacientul poate face baie.

Unde vor fi plasate cicatricile?

Cicatricile sunt plasate in spatele urechilor, la locul la care exista in mod natura pliul retroauricular. Dupa ce acestea se vindeca vor fi foarte putin vizile ramanand ca niste linii albe foarte subtiri.

Este utila utilizarea unguentelor care modeleaza cicatricile pe o perioada lunga de timp, de pana la 6 luni.

Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Transferul anului; Denise Rifai intra in echipa Kanal D!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Adina Alberts
Parteneri