Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!

Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!
Acestea sunt sarmalele pe care poti sa le mananci fara sa te ingrasi! Include-le pe lista pentru masa de Craciun!

Daca nu planuiesti sa faci o masa mare de Craciun, iti recomandam o reteta de sarmale slabe, care nu ingrasa.

 

Ingrediente pentru 10 sarmale slabe cu carne si quinoa
- 200 gr – pulpe de pui
- 30 gr – quinoa cruda germinata si fermentata
- 40 gr – ceapa alba
- 2 lingurite de seminte de in (preferabil auriu)
- 100 ml – suc de rosii de casa
- cimbru, sare, piper alb (sau de care va place)
Crapam semintele de in (le puneti pe un tocator, le acoperiti cu un prosop de bucatarie si treceti cu facaletul peste seminte apasind tare). Cand le crapam folosim cat mai mult din proprietatile semintelor de in. Daca le folositi intregi (nesparte), exista riscul sa tranziteze tractul intestinal fara a asimila “minunatiile” cu care se lauda si le eliminam asa cum le introducem in organism.
Dupa ce le-am spart le-am amestecat cu 4 lingurite de apa calda si le-am alsat 15 minute.
Calim ceapa si amestecam cu restul ingredientelor. Eu am procedat un pic altfel. Am fiert foarte putin quinoa si am amestecat-o cu restul ingredientelor dupa care am dat forma de sarmale infasurind in foaia de varza. Se poate proceda in ambele variante, fiecare alege ce varianta simte ca I se potriveste mai bine.
Este foarte important ca cereala /quinoa sa fie germinata si fermentata. Eu am in permanenta quinoa germinata, fermentata si uscata in borcane si nu este o problema sa incerc o reteta in orice moment. Daca este germinata si ferementata, gustul este altul si asimilarea mineralelor este mai usoara si intr-un procent mai ridicat decat in varianta cruda si negerminata. Daca fierbeti quinoa fara sa o spalati bine si fara sa o germinati aceasta va avea un gusti usor amar.
Quinoa este o pseudocereala care se digera usor daca este combinata cu legume sau leguminoase. Are o digestie medie daca este combinata la aceeasi masa cu o carne slaba si insotita de salata de cruditati sau de un produs probiotic (cum este varza murata in cazul nostru). Avand in vedere ca s-a folosit o cantitate mica de quinoa raportata la cantitatea totala de ingrediente si a fost germinata si fermentata inainte, combinatia va trece drept una medie cu conditia sa fie singurul preparat de la masa (de pranz).
Sursa: Corneliamarin.ro

Ingrediente pentru 10 sarmale slabe cu carne si quinoa

- 200 gr – pulpe de pui
- 30 gr – quinoa cruda germinata si fermentata
- 40 gr – ceapa alba
- 2 lingurite de seminte de in (preferabil auriu)
- 100 ml – suc de rosii de casa
- cimbru, sare, piper alb (sau de care va place)

Crapam semintele de in (le puneti pe un tocator, le acoperiti cu un prosop de bucatarie si treceti cu facaletul peste

seminte apasind tare). Cand le crapam folosim cat mai mult din proprietatile semintelor de in. Daca le folositi intregi (nesparte), exista riscul sa tranziteze tractul intestinal fara a asimila “minunatiile” cu care se lauda si le eliminam asa cum le introducem in organism. Dupa ce le-am spart le-am amestecat cu 4 lingurite de apa calda si le-am alsat 15 minute.

Calim ceapa si amestecam cu restul ingredientelor. Eu am procedat un pic altfel. Am fiert foarte putin quinoa si am amestecat-o cu restul ingredientelor dupa care am dat forma de sarmale infasurind in foaia de varza. Se poate proceda in ambele variante, fiecare alege ce varianta simte ca I se potriveste mai bine.

Este foarte important ca cereala /quinoa sa fie germinata si fermentata. Eu am in permanenta quinoa germinata, fermentata si uscata in borcane si nu este o problema sa incerc o reteta in orice moment. Daca este germinata si ferementata, gustul este altul si asimilarea mineralelor este mai usoara si intr-un procent mai ridicat decat in varianta cruda si negerminata. Daca fierbeti quinoa fara sa o spalati bine si fara sa o germinati aceasta va avea un gusti usor amar.

Quinoa este o pseudocereala care se digera usor daca este combinata cu legume sau leguminoase. Are o digestie medie daca este combinata la aceeasi masa cu o carne slaba si insotita de salata de cruditati sau de un produs probiotic (cum este varza murata in cazul nostru). Avand in vedere ca s-a folosit o cantitate mica de quinoa raportata la cantitatea totala de ingrediente si a fost germinata si fermentata inainte, combinatia va trece drept una medie cu conditia sa fie singurul preparat de la masa (de pranz).

Sursa: Corneliamarin.ro

 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Teo Trandafir și Ilinca Vandici vă aduc la „Follow us!” emoţia Crăciunului în trei ediții de colecţie

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies