Adrian Marinescu avertizează! Acești români ar putea să nu dezvolte anticorpi după vaccin


Adrian Marinescu vorbește despre legătura dintre capacitatea de dezvoltare a anticorpilor și persoanele care se reinfectează cu noul coronavirus.


In articol:

Adrian Marinescu a declarat că vârsta persoanelor care decid să se vaccineze are foarte mare legătură cu dezvoltarea anticorpilor în organism. 

Adrian Marinescu, despre românii care ar putea să nu dezvolte anticorpi după vaccin

Adrian Marinescu scoate la suprafață toate detaliile legate de cetățenii care se vaccinează și care nu dezvoltă anticorpi chiar dacă au primit doza.

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule”, a declarat Adrian Marinescu.

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"

Adrian Marinescu punctează și problema celulelor cu memorie care au capacitatea de a recunoaște virusul SARS-CoV-2.

vaccin covid 19 adrian marinescu
Adrian Marinescu recunoaște că vârsta pacienților este un element cheie pentru dezvoltarea anticorpilor[Sursa foto: PixaBay]

„Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, precizează medicul.

Cât despre persoanele care nu știu că au fost infectate cu SARS-CoV-2, Adrian Marinescu recomandă efectuarea unui test calitativ IgG anti-N (nucleocapsida).

vaccin covid 19
Adrian Marinescu a declarat că și persoanele vaccinate se pot infecta cu SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Pentru persoanele care s-au îmbolnăvit, doctorul precizează că este recomandat pe lângă testul calitativ, un test pentru anticorpi anti-Spike. 

Vaccinurile care se efectuează în România sensibilizează celulele imune și induc producția de anticorpi anti-S, acestea împiedicând pătrunderea și multiplicarea virusului în organism. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu, despre lockdown și pandemie. Când vom scăpa de COVID-19?

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Carantină prelungită pentru patru localități din Județul Ilfov

Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"

Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este MARIUS PANCU. Biografie: carieră, viață personală, hobby-uri

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri