Florin Cîțu, despre lockdown și pandemie. Când vom scăpa de COVID-19?


Florin Cîțu anunță cetățenii că nu va fi vorba de un lockdown total în perioada următoare, dat fiind faptul că economia din România trebuie relansată.


In articol:

Florin Cîțu a dorit să-i liniștească pe cei care se gândeau la eventualitatea unui nou lockdown total. Premierul susține că o carantină la momentul actual nu ar fi benefică pentru economia țării.

Florin Cîțu, despre lockdown și pandemie

Florin Cîțu îi îndeamnă pe angajați să se vaccineze și să se informeze din surse sigure, asta pentru ca firmele să continue producția. 

”Este foarte important să avem companii sănătoase. Pentru mine important este – şi am spus de multe ori că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă, dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

florin citu declaratii covid 19 pandemie
Florin Cîțu recomandă tuturor angajaților să respecte regulile impuse pentru a putea lucra în continuare[Sursa foto: PixaBay]

Premieru reamintește cele două lucrurile importante pe care le-a făcut statul anul trecut, atunci când a izbucnit pandemia de COVID-19: a modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze și a injectat lichiditate în economie.

Citeste si: România ar putea reveni la normal de la 1 iunie! Ce spune Florin Cîțu

„Ne gândim la revenirea la normalitate. Campania de vaccinare, am spus și săptămâna trecută, sunt două luni foarte importante, aprilie și mai, în aceste două luni vom avea 8 milioane de doze de vaccin și la finalul lunii mai ar însema, în cel mai pesimist scenariu, 5 miloane de persoane vaccinate și în cel mai optimist 6,3 milioane persoane vaccinate.

Este o cifră importantă pentru că reprezintă 35% din populația adultă și e importantă pentru că la sfârșitul lunii mai să vorbim despre revenirea economiei.

florin citu despre pandemie
Florin Cîțu anunță cetățenii că nu poate fi vorba de un lockdown total[Sursa foto: Facebook Florin Citu]

Aici e important cu toții, și fac un apel către toți guvernanții, primarii, președinții de consiliu județean, toți să meargă să prezinte datele, să aibă informații la zi în ceea ce privește campania de vaccinare. Este nevoie și de o implicare a bisericii, mai ales în mediul rural în ceea ce privește imunizarea.

Dar e important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Trebuie întâi să ne programăm. Vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iunie, adică 70% din persoanele adulte și putem vorbi despre o redeschidere a economiei", a precizat Cîțu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Carantină prelungită pentru patru localități din Județul Ilfov

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

Anunț de ultimă oră! Sălile de fitness rămân închise până în luna iunie! „Două luni nu se va schimba nimic!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri