Carantină prelungită pentru patru localități din Județul Ilfov


Din cauza incidenței prea mari, autoritățile au prelungit cu șapte zile carantina în patru localități din Județul Ilfov.


In articol:

Pentru localitățile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni, autoritățile au luat deciza de a prelungi carantina cu încă șapte zile. De asemenea, orașul Chitila a ieșit din carantină.

Patru localități din Județul Ilfov rămân în carantină 

Carantina zonală a fost prelungită de luni seara pentru localitățile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele, iar pentru Clinceni de marți dimineață, ora 5.00.

Incidența COVID-19 este de 5.72 la mie în Ciorogârla, 5.64 în Corbeanca, 5.86 în Măgurele și 8.36 în Clinceni. În orașul Chitila, incidența a scăzut la 4,16 la mie, astfel că cetățenii nu mai au parte de restricții.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Cât despre campania de vaccinare, autoritățile și oficialii susțin că toată lumea ar trebui să se vaccineze în cunoștință de cauză, doar dacă au informații oficiale.

carantina judet ilfov
autoritățile au prelungit carantina pentru patru localități din Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat. 

Citeste si: Mii de români intră în carantină! Raed Arafat anunță restricții dure pentru următoarele 14 zile!

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi  intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)

carantina ilfov
carantina zonală a fost prelungită cu șapte zile pentru Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni[Sursa foto: PixaBay]

Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.

Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri