Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!


Prefectura Ilfov a anunțat prelungirea restricțiilor pentru orașul Bragadiru din cauza incidenței crescute.


In articol:

Carantina se prelungește pentru orașul Bragadiru începând de luni, 12 aprilie 2021, pentru 14 zile. Astfel, cetățenii vor trebui să accepte restricțiile încă două săptămâni.

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prevede prelungirea carantinei în orașul Bradagiru din cauza creșterii incidenței îmbolnăvirilor.

Astfel, de luni, 12 aprilie ora 22.00, restricțiile vor fi în continuare valabile în această localitate din Județul Ilfov.

Orașul Bragadiru a intrat pentru prima oară în carantină în data de 15 martie, însă pe 29 martie restricțiile au fost prelungite. Incidența cazurilor în această localitate este de 9.54 la mie.

Citeste si: În Ploiești și Câmpina se închid restaurantele și cafenelele din cauza COVID-19!

restrictii bragadiru covid 19
restricțiile se vor prelungi în orașul Bragadiru din județul Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre campania de vaccinare, Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă se pot informa din surse sigure.

„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

Citeste si: Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor! „A existat varianta să se închidă de la ora 16...”

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…) 

restrictii bragadiru ilfov
carantina se va prelungi în orașul Bragadiru [Sursa foto: PixaBay]

Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.

Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, spune Dr. Valeriu Gheorghiță.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce i-a declarat Celia soțului ei, după ce aceasta a scăpat de nemilosul virus SarS-Cov-2: "Poate n-am reușit să avem..."

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

COVID-19 Anglia: Se redeschid magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală suferă saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri