Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"


Medicii vin cu descoperiri uluitoare despre pacienții vindecați de COVID-19. Nivelul anticorpilor este mult mai crescut la cei care au avut boala.


In articol:

La un an de la debutul pandemiei de COVID-19, medicii vin cu o descoperire uluitoare în ceea ce privește nivelul anticorpilor la cei care au avut deja de-a face cu acest virus.

Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19?

Medicii din Italia au descoperit că anticorpii prezenți la pacienții care au suferit de COVID-19 sunt eficienți cu nouă luni mai mult decât s-a spus inițial.

„Am constatat că, în unele cazuri, nivelul anticorpilor chiar a crescut, contrar așteptărilor”, spune Enrico Lavezzo, microbiolog la Universitatea din Padova.

Conform mai multor testări efectuate pe pacienți care au contractat virusul, aproximativ 162 de persoane aveau imunitate după infectări sufernite în februarie sau martie.

„Peste jumătate din cei 129 aveau un nivel mai mic al anticorpilor după nouă luni, dar suficient pentru a preveni virusul”, spune Lavezzo.

Citeste si: Mii de români intră în carantină! Raed Arafat anunță restricții dure pentru următoarele 14 zile!

covid 19 medici
medicii au făcut descoperiri incredibile la pacienții vindecați de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Astfel, s-au descoperit 16 cazuri în care nivelul anticorpilor era de două ori mai mare decât la prima testare.

„Virusul a intrat în corpul lor, a infectat câteva celule, dar a fost rapid eliminat de anticorpii deja existenți.

Dar virusul a stimulat producția de noi anticorpi. Niciunul nu a prezentat simptome”, a precizat Lavezzo.

Nouă persoane dintre cele 16 au intrat, din nou, în contact cu persoane pozitive. „Ce am observat în cazul Covid este că un contact poate să dubleze numărul de anticorpi pe care un vindecat îl are deja și astfel este prelungit intervalul de protecție”, mai spune Lavezzo.

Citeste si: COVID-19 Anglia: Se redeschid magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă. În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.", spune Valeriu Gheorghiță.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

COVID-19 Anglia: Se redeschid magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri