Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"


Vlad Voiculescu a făcut un anunț important pentru bucureșteni! Capitala nu va intra în carantină de Paște.


In articol:

Publicarea în Monitorul Oficial a noilor criterii de carantinare i-a speriat pe Bucureșteni. Astfel, Vlad Voiculescu a lăsat un mesaj pe o rețea de socializare în care spune ce se va întâmpla în Capitală de Paște.

Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București

Vlad Voiculescu a ținut să-i liniștească pe bucureșteni și a declarat că nu va exista carantină de Paște, așa cum se aștepta.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. 

Citeste si: Vlad Voiculescu, declarații de ultimă oră despre noua tulpină de coronavirus! „La Matei Balș a fost indentificat un nou virus!”

vlad voiculescu carantina bucuresti
Vlad Voiculescu spune că nu va exista carantină de Paște[Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu]

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi.

Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a declarat Ministrul Sănătății pe pagina personală de Facebook.

În ceea ce privește localitățile din jurul Capitalei, situația nu stă tocmai bine având în vedere că incidența este foarte mare.

Citeste si: Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile adverse după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: „Vă pot da exemplul meu”

„Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Șefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată într-un comunicat.

vlad voiculescu declaratii carantina bucuresti
Vlad Voiculescu a făcut anunțul legat de carantină[Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu]

Ordinul publicat în Monitorul Oficial, face referire la carantinarea localităților, acolo unde nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.  

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a declarat Andreea Moldovan.


Abonează-te pe

Citește și:

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

COVID-19 Anglia: Se redeschid magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri