Aceasta este cea mai simpla si mai gustoasa reteta de zacusca!


O zacusca buna si care nu mucegaieste niciodata este cea in care au fost folosite numai legume si ulei de cea mai buna calitate.

 

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru zacusca
3 kg vinete, 500 g ceapa, 1 kg ardei gras, 1 kg gogosari, 200 g pasta de tomate, 700 ml ulei, 20 boabe piper negru, 6 frunze de dafin, 3 linguri de sare.
Cum preparam zacusca
Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare, apoi se trec pe rand prin masina de tocat. Ceapa, tocata marunt, se caleste foarte putin in ulei, pana devine usor aurie. Se adauga peste ceapa, ardeii si gogosarii si se lasa in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa, la foc domol, amestecandu-se din 5 in 5 minute. Dupa 15 minute se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecandu-se des, iar spre sfarsit chiar incontinuu. Se va folosi un tuci sau o cratita in care preparatul sa nu se prinda de fundul vasului. Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.
Sursa, sursa foto: Jurnalul.ro

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru zacusca

3 kg vinete, 500 g ceapa, 1 kg ardei gras, 1 kg gogosari, 200 g pasta de tomate, 700 ml ulei, 20 boabe piper negru, 6 frunze de dafin, 3 linguri de sare.

Cum preparam zacusca

Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare, apoi se trec pe rand prin masina de tocat. Ceapa, tocata marunt, se caleste foarte putin in ulei, pana devine usor aurie. Se adauga peste ceapa, ardeii si gogosarii si se lasa in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa, la foc domol, amestecandu-se din 5 in 5 minute. Dupa 15 minute se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecandu-se des, iar spre sfarsit chiar incontinuu. Se va folosi un tuci sau o cratita in care preparatul sa nu se prinda de fundul vasului. Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.

Sursa, sursa foto: Jurnalul.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Cum îți prepari acasă masca de față din avocado, banană și ulei de măsline

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri