Vechile reţete din bucataria tradiţionala saseasca sunt foarte usor de preparat si au o savoare deosebita.
Budinca de macaroane
Aveti nevoie de 300 de grame de macaroane, 150 de grame de branza telemea sau branza de vaci, 50 de grame de cascaval, 3 oua si 2 linguri de margarina.
Macaroanele se fierb, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Telemeaua sau branza de vaci si casvacalul se rad si se amesteca cu ouale batute bine inainte. Se amesteca totul cu macaroanele si se toarna intreaga compozitie intr-un vas termorezistent, in prealabil uns pe margini cu margarina. Se pune apoi la cuptor, la foc mediu, timp de 30-40 de minute. Budinca este gata atunci cand este bine rumenita, putandu-se servi.
Sursa: Adevarul.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro