Iată ce rețete delicioase poți realiza din ouă, vedetele acestei sărbători Pascale.
Gospodinele se gândesc la ultimele preparate delicioase pe care să le pună pe masa de Paște, iar pe lângă ouăle vopsite, putem realiza o mulțime de rețete care să includă vedeta acestei sărbători. Cu cât sunt mai amuzante și mai colorate, cu atât ele vor avea un impact mai mare, iar întâlnirile în familie și alături de cei dragi pot deveni un motiv real de bucurie, în fața cărora să scoateți aceste mâncăruri delicioase.
Ou de ciocolată cu surprize
Citește și: 6 tradiții de Paște pe care să le încerci cu copiii tăi
Citește și: Care sunt zilele în care nu se spală în Săptămâna Mare? Este complet interzis!
Începem cu un desert, astfel că puteți realiza o surpriză de ciocolată, un adevărat răsfăț distractiv, care combină dulcele cu o surpriză ascunsă în interior. Sunt perfecte pentru Paște, mai ales pentru copii, iar pentru a realiza această rețetă aveți nevoie de două căni de chipsuri de ciocolată cu lapte, o cană de chipsuri de ciocolată albă, bomboane cu tematică de Paște sau jucării, matrițe în formă de ou și hârtie pergament.
Ouă umplute cu cremă de lămâie
Ouă de Paște umplute cu cremă de lămâie sunt un alt desert delicios pe care puteți să-l pregătiți și de care vă puteți bucura, alături de o coajă delicată de zahăr și un contrast între dulce și acru. Pentru acest desert aveți nevoie de smântână, zahăr pudră, suc proaspăt de lămâie, coajă de lămâie, două căni de chipsuri de ciocolata albă, colorant alimentar galben și formă de ouă de Paște. Începeți prin a face umplutura de cremă de lămâie, iar într-o cratiță mică încălziți smântâna la foc mediu, până începe să fiarbă, iar ulterior amestecați cu zahărul pudră. Topiți chipsurile de ciocolată albă într-un castron, iar ulterior începeți să acoperiți interiorul formelor de ouă de Paște cu un strat subțire de ciocolată topită. Lăsați formele la frigider timp de 10 minute, apoi umpleți fiecare formă cu cantitatea dorită, venind pe deasupra cu încă un strat de ciocolată. În 20 de minute, acest desert este gata de mâncat.
Ouă umplute cu maioneză, muștar și gălbenuș
Ouăle umplute sunt vedeta oricărei mese de Paște, iar pentru acestea aveți nevoie de ouă fierte, pe care le veți tăia în jumătăți, iar gălbenușul îl amestecați cu maioneză, muștar, condimentele preferate, boia dulce și verdețuri, în funcție de gustul dorit. Folosiți-vă de un poș pentru a umple ouăle, iar pe deasupra ornați cu măsline sau verdeață.
Ouă umplute cu pate de casă
Citește și: ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ- kanald.ro
Această variantă de ouă umplute este asemănătoare cu varianta de mai sus, doar că de această dată pentru umplutură aveți nevoie și de ficat de pasăre, pe care îl veți amesteca cu ulei, unt și maioneză. Tăiați ouăle în jumătate, scoateți gălbenușul, iar compoziția realizată o veți așeza cu ajutorul unui poș, în jumătățile de ou.
Ouă umplute sub formă de iepure și pui
Aceste ouă pot fi umplute în funcție de preferințe, cu gălbenuș, maioneză și muștar sau pate realizat în casă, însă varianta finală cu siguranță va aduce un plus de originalitate preparatului. Pentru realizarea puilor, păstrați și a doua parte de ou pe care o veți pune deasupra, iar din două bucăți de măsline negre și o bucățică de morcov veți realiza ochiul și pliscul puilor. Pentru a realiza un iepuraș, veți avea nevoie de feliuțe de morcov pentru care veți face urechile și fire de verdeață pentru mustăți. Când vine vorba de nas și ochi vă puteți folosi de măsline și ardei roșu.