5 Metode simple pentru a renunța la fumat

5 Metode simple pentru a renunța la fumat
5 Metode simple pentru a renunța la fumat

Descoperă care sunt cele mai eficiente metode pentru a renunța definitiv la fumat și care sunt secretele pe care trebuie să le știi dacă te hotărăști să scapi de tutun.

Fumatul a devenit o epidemie la nivel global, fiind principala cauză de mortalitate pe care individul o poate evita, însă viciul se dovedește mai puternic decât rațiunea, în cele mai multe dintre cazuri. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 7  milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Înlocuirea tutunului cu țigări electronice nu reprezintă deloc o alternativă, spun specialiștii, întrucât aceste instrumente constituie un real pericol pentru sănătate.

În acest moment, la nivel mondial, sunt peste 367 de milioane de fumători care au ales în mod greșit să înlocuiască tutunul cu țigările electronice.

Citeste si: Veste buna! Cercetatorii anunta un nou tratament pentru renuntarea la fumat

„Dacă la acel moment nu se cunoșteau cu certitudine pericolele fumatului, în anii ’40, cercetătorii au dovedit că acesta este cauza creșterii alarmante a incidenței cancerului pulmonar, până atunci o raritate.

Companiile de tutun au făcut eforturi disperate să ascundă aceste dovezi, dar în cele din urmă ele au ieșit la iveală”, a declarat Dr. Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru, într-un interviu pentru Q Magazine.

„Este o problemă în general a societăţii româneşti actuale şi anume, sunt mulţi oameni care cred mai degrabă în alte metode decât în cele medicale”, semnalează

D. Magdalena Ciobanu, coordonatorul programului naţional „Stop Fumat".

cum ma las de fumat

Citeste si: 8 pasi SIGURI sa te lasi de fumat

5 metode simple pentru a renunța la fumat

1. Evită tentaţiile!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Specialiștii recomandă: dacă îți dorești să renunți definitiv la fumat, trebuie să te îndepărtezi de persoanele care au acest viciu sau să încerci să le eviți în momentul în care fumează. De asemenea, trebuie să reduci consumul de alcool și să renunți la obiceiul de a lua masa pe fugă. Savurează încet felurile principale și după masă, în loc de țigara care ținea loc de desert, alege un ceai, un fruct sau o gumă de mestecat.

2. Înlocuiește țigările cu alte produse care conțin nicotină

5 metode simple pentru a renunța la fumat

Dacă decideți să renunțați brusc la fumat, organismul nu va fi foarte încântat. Astfel că, va trebui să vă așteptați la stări de rău, vărsături, iritabilitate, frustrare sau chiar depresie din cauza lipsei de nicotină. Pentru a reuși să depășiți această perioadă mai ușor, renunțarea la nicotină se poate realiza treptat, prin adăugarea în programul zilnic a unor elemente care au în compoziție un conținut redus de nicotină.

Puteți să apelați la pastile, gumă de mestecat care are în conținut această substanță sau patch-uri cu nicotină. Studiile au arătat, de-a lungul timpului, că introducând aceste elemente într-un program organizat, multe persoane au reușit să renunțe definitiv la fumat.

Citeste si: CITEȘTE despe: Leacuri pentru a te lăsa de fumat

3. Faceți mișcare! 

Sportul este principalul aliat în lupta cu dependența de fumat. Astfel că, atunci când aveți poftă de o țigară, vă recomandăm să ieșiți la o plimbare cu rolele, cu bicicleta sau să alergați în jurul blocului. Dacă nu aveți condiție fizică însă, plimbările sau activitățile ușoare, precum grădinăritul sau curățenia în dulap, vă pot ajuta să uitați de țigări.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

renuntare la fumat metode

4. Consumă fructe si legume

Perioada în care v-ați propus să renunțați la fumat nu trebuie să se suprapună cu o dietă sau cu o perioadă aglomerată din viața dumneavoastră. După ce ați luat această decizie, este recomandat consumul de fructe și legume, întrucât cercetările din cadrul Universității Duke au demonstrat că aceste alimente vor schimba total modul în care percepeți gustul țigărilor.

5. Stabilește o recompensă

Pentru a reuși să vă lăsați de fumat, este extrem de important să vă mețineți motivați. Astfel că, o bună strategie în această situație este fixarea unei recompense. Este binecunoscut faptul că țigările sunt costisitoare și epuizează o mare parte din veniturile unui fumător. Cu banii economisiți, puteți să vă cumpărați ceva ce vă doriți de mult timp sau puteți pleca într-o vacanță, astfel că aspectele financiare vor reprezenta o motivație în plus pentru a renunța la tutun.

 



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cum să scapi de fumat cât mai repede?

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies