Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză


Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză

Un stil de viață sănătos este important să fie adoptat după menopauză de către orice femeie, nu doar pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt, dar și pentru a preveni o serie de afecțiuni la care femeia este expusă după vârsta de 50 de ani. Printre afecțiunile care lovesc femeile după vârsta de 50 de ani se numără osteoporoza, diabetul, colesterolul ridicat, cât și depresia și insomniile. Astfel, dieta specifică menopauzei trebuie să fie adaptată noilor nevoi ale organismului. Cu titlu de exemplu, dacă o femeie înainte de menopauză ar trebui să consume în jur de 1000 de miligrame de calciu, după menopauză valoarea trebuie crescută la 1200 miligrame pe zi. În plus, femeia la menopauză are nevoie de suplimente de vitamina D, substanță care este necesară pentru absorbția calciului. Menopauza vine cu un risc crescut de osteoporoză și, pentru menținerea densității osoase, calciul și vitmina D sunt importante. Astfel, alimentația femeii trecută de vârsta de 50 de ani este indicat să fie bazată pe alimente bogate în vitamine și minerale, iar în acest fel impactul menopauzei asupra sănătății este redus.

Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză! Un stil de viață sănătos este important să fie adoptat după menopauză de către orice femeie, nu doar pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt, dar și pentru a preveni o serie de afecțiuni la care femeia este expusă după vârsta de 50 de ani. Printre afecțiunile care lovesc femeile după vârsta de 50 de ani se numără osteoporoza, diabetul, colesterolul ridicat, cât și depresia și insomniile.

Astfel, dieta specifică menopauzei trebuie să fie adaptată noilor nevoi ale organismului. Cu titlu de exemplu, dacă o femeie înainte de menopauză ar trebui să consume în jur de 1000 de miligrame de calciu, după menopauză valoarea trebuie crescută la 1200 miligrame pe zi. În plus, femeia la menopauză are nevoie de suplimente de vitamina D, substanță care este necesară pentru absorbția calciului. Menopauza vine cu un risc crescut de osteoporoză și, pentru menținerea densității osoase, calciul și vitmina D sunt importante.
Astfel, alimentația femeii trecută de vârsta de 50 de ani este indicat să fie bazată pe alimente bogate în vitamine și minerale, iar în acest fel impactul menopauzei asupra sănătății este redus.

Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză
Cum să menții un stil de viață sănătos după menopauză

În al doilea rand, sportul trebuie introdus în rutina zilnică și activitatea fizică trebuie să fie mai intensă după menopauză pentru menținerea greutății, dar și a tonusului muscular. Luând în considerare faptul că organismul experimentează o scădere bruscă a nivelului de estrogen, kilogramele în plus se acumulează cu foarte mare ușurință iar musculatura își pierde din fermitate.

Sportul, dacă este practicat zilnic, va contribui cu siguranță la menținerea unei greutăți în limite normale si va ajuta la minimizarea riscului de boli cardiovasculare, cât și la păstrarea mobilității articulare. Să nu uităm faptul că sportul îmbunătățește starea de spirit și reduce riscul de depresie și insomnii.

Un alt aspect de luat în considerare este legat de sănătatea pielii, astfel că aceasta devine mai sensibila după menopauză și necesită o îngrijire aparte.

Protecția solară este importantă indiferent de anotimp. Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, probabilitatea apariției petelor pigmentare creste, la fel și riscul de cancer de piele. În aceste condiții, hidratarea intensiva a pielii și suplimentele alimentare pe bază de colagen și antioxidanți reprezintă un plus pentru sănătatea ta. Insomniile reprezintă un alt motiv de îngrijorare pentru femeile care au ajuns la menopauză. Insomniile pot fi combătute printr-o serie de obiceiuri sănătoase, începând cu limitarea consumuluii de cafea și alcool, cât și a cinelor copioase.
Cel mai comun simptom al menopauzei îl reprezintă bufeurile. Exista câteva remedii naturiste care te pot ajuta să le suporți mai ușor, respectiv evitarea mâncărurilor picante și introducerea alimentelor pe bază de soia în dietă.

Citeste si: Fertilitatea la menopauză: 4 mituri

Reguli de care să ții cont după instalarea menopauzei, dacă vrei să te menții frumoasă și sănătoasă: evită fumatul, cafeaua și alcoolul, sarea și zahărul în exces; adoptă o dietă echilibrată, fără excese alimentare; asigură-te că oferi organismului un aport bun de calciu și vitamina D; fă măcar o jumătate de ora de sport pe zi.  


Abonează-te pe

Citește și:

O tânără a rămas infertilă după ce i-a explodat un chist ovarian. Care sunt simptomele

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Vremea de marti, 21 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Tehnici de machiaj pentru începători

Cu ce asortăm culoarea maro. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de maro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câștigat imunitatea la Asia Express – 20 septembrie 2021. Descoperă totul despre aricii de mare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri