Cum să scapi de fumat cât mai repede?

Cum să scapi de fumat cât mai repede!
Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede! Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede!
Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Pentru cei care vor să se lase de fumat, există acum un program național care asigură ajutor de specialitate. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul TEL VERDE care se regăsește pe pachetele de țigări.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Programul național oferă suport atât din punct de vedere biologic, cât și din punct de vedere psihologic.

Felul în care funcționează pastilele administrate este că taie pofta de țigară dar în același timp furnizează substanțe care mimează cele eliberate de tutun.

Cel mai greu aspect care tine de dependența de țigări este legat de voință în realitate, conștientizarea faptului că sănătatea este mai importantă, longevitatea în viață, cât și economiile care se realizează prin renunțarea la fumat.

Citeste si: Tigările electronice duc la căderea dinților? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

Există o multitudine de beneficii în renunțarea la fumat, pornind de la îmbunătățirea calității vieții. Cu titlu de exemplu, un pachet de țigări costă în medie 20 de lei. Pentru o persoană care fumează în medie un pachet de țigări pe zi, acest aspect înseamnă 600 de lei pe luna, adică 7200 de lei pe an. În 20 de ani de fumat sunt cheltuiți în medie 144.000 de lei adică aproximativ 30.000

de Euro.

Conștientizarea acestui aspect pentru fumător poate fi benefică în ideea luării unei decizii raționale și renunțarea la fumat. Lasând la o parte economiile realizate prin renunțarea la fumat, cea mai bună motivație rămâne îmbunătățirea stării de sănătate, protejarea organelor interne și reducerea riscului de infarct.Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Clipele dificile prin care a trecut Leonard Doroftei. Cum s-a regăsit fostul campion mondial, după ce o perioadă nu-l mai interesa nimic din jur. „Am trăit un coșmar.”

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Povestea de viață a Mariei Tonciu. Cum a rămas însărcinată în liceu și cum a reușit să ascundă totul. „Așa s-a născut Andreea. Îmi era rușine să-i spun că eu am rămas gravidă.”

Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! „Mi s-a părut că se pune în fața mea să mă intimideze!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi concurenți și cum a reacționat Rebecca

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies