Cum să scapi de fumat cât mai repede?

Cum să scapi de fumat cât mai repede!
Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede! Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede!
Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Pentru cei care vor să se lase de fumat, există acum un program național care asigură ajutor de specialitate. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul TEL VERDE care se regăsește pe pachetele de țigări.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Programul național oferă suport atât din punct de vedere biologic, cât și din punct de vedere psihologic.

Felul în care funcționează pastilele administrate este că taie pofta de țigară dar în același timp furnizează substanțe care mimează cele eliberate de tutun.

Cel mai greu aspect care tine de dependența de țigări este legat de voință în realitate, conștientizarea faptului că sănătatea este mai importantă, longevitatea în viață, cât și economiile care se realizează prin renunțarea la fumat.

Citeste si: Tigările electronice duc la căderea dinților? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

Există o multitudine de beneficii în renunțarea la fumat, pornind de la îmbunătățirea calității vieții. Cu titlu de exemplu, un pachet de țigări costă în medie 20 de lei. Pentru o persoană care fumează în medie un pachet de țigări pe zi, acest aspect înseamnă 600 de lei pe luna, adică 7200 de lei pe an. În 20 de ani de fumat sunt cheltuiți în medie 144.000 de lei adică aproximativ 30.000

de Euro.

Conștientizarea acestui aspect pentru fumător poate fi benefică în ideea luării unei decizii raționale și renunțarea la fumat. Lasând la o parte economiile realizate prin renunțarea la fumat, cea mai bună motivație rămâne îmbunătățirea stării de sănătate, protejarea organelor interne și reducerea riscului de infarct.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies