Cum să scapi de fumat cât mai repede?


Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede! Există statistici conform cărora peste 30 de mii de români mor în fiecare an din cauza obiceiului de a fuma și se constată un trend îngrijorător conform căruia tot mai mulți adolescenți deprind acest obicei de la vârste foarte fragede, de dinainte de a împlini 15 ani. Mulți dintre aceștia devin ulterior fumători pe termen lung, iar dependența lor de nicotină este atât de mare încât învinge dorințA persoanei de a renunța la acest viciu nociv.

Cum să scapi de fumat cât mai repede!
Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Pentru cei care vor să se lase de fumat, există acum un program național care asigură ajutor de specialitate. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul TEL VERDE care se regăsește pe pachetele de țigări.

Programul național oferă suport atât din punct de vedere biologic, cât și din punct de vedere psihologic. Felul în care funcționează pastilele administrate este că taie pofta de țigară dar în același timp furnizează substanțe care mimează cele eliberate de tutun.

Cel mai greu aspect care tine de dependența de țigări este legat de voință în realitate, conștientizarea faptului că sănătatea este mai importantă, longevitatea în viață, cât și economiile care se realizează prin renunțarea la fumat.

Citeste si: Tigările electronice duc la căderea dinților? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

Există o multitudine de beneficii în renunțarea la fumat, pornind de la îmbunătățirea calității vieții.

Cu titlu de exemplu, un pachet de țigări costă în medie 20 de lei. Pentru o persoană care fumează în medie un pachet de țigări pe zi, acest aspect înseamnă 600 de lei pe luna, adică 7200 de lei pe an. În 20 de ani de fumat sunt cheltuiți în medie 144.000 de lei adică aproximativ 30.000 de Euro.

Conștientizarea acestui aspect pentru fumător poate fi benefică în ideea luării unei decizii raționale și renunțarea la fumat.

Lasând la o parte economiile realizate prin renunțarea la fumat, cea mai bună motivație rămâne îmbunătățirea stării de sănătate, protejarea organelor interne și reducerea riscului de infarct.


Abonează-te pe

Citește și:

S-a stabilit oficial locul în care te poți infecta cel mai rapid cu Covid!

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BULGURUL

CITEȘTE: Cine este CLAUDIA PUICAN, iubita lui Armin Nicoară

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografie: data nașterii, vârstă, cine este iubitul ei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri