Dieta echilibrată este extrem de importantă, iar dacă nu aveți timp să gătiți sănătos întotdeauna, află măcar ce alimente nu trebuie să îți lipsească din farfurie.
Alimentația echilibrată este întotdeauna cea mai bună variantă pentru a duce o viață sănătoasă, iar acest lucru știm cu toții, chiar dacă timpul nu ne permite întotdeauna să avem la îndemână cele mai potrivite variante. Chiar și așa, există câteva alimente care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie, mai ales pentru faptul că trebuie să consumăm în fiecare zi grăsimi sănătoase, probiotice, proteine, fibre, iar toate acestea, într-o combinație care să ne ajute, sunt extrem de ușor de obținut.
Alimente bogate în grăsimi sănătoase
Citește și: 5 rețete delicioase cu avocado care te vor cuceri. Ce beneficii uimitoare are avocado
Indiferent care este rutina voastră alimentară într-o zi, nu trebuie să lipsească din farfurie produsele care conțin grăsimi sănătoase, iar consumul de pește gras o dată pe săptămână vă poate oferi aportul de care aveți nevoie, recomandat unui adult.
Cu toate acestea, astfel de grăsimi nu trebuie să lipsească din multe combinații și le puteți introduce în alimentație, de la mic dejun, la gustări, prânz sau cină. Pentru a obține aceste grăsimi sănătoase din alimente, trebuie să consumați semințe de in măcinate, semințe de chia, nuci, alune, iar acestea pot fi introduse foarte ușor în iaurturi, smoothie și salate.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Probiotice
Probioticele sunt la fel de importante pentru organismul nostru, deoarece ajută la echilibrarea bacteriilor bune din sistemul digestiv, pot ajuta la sistemul imunitar, mențin sănătatea digestiva în echilibru și vă pot face să vă simțiți mult mai bine după mesele bogate dintr-o zi. Astfel, atunci când vorbim de probiotice, ne referim la varza acră, iaurt, kombucha, tempeh.
Verdeața cu frunze verzi închise
Legumele cu frunze verzi închise au foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind bogate în vitamine, minerale, oferă fibre, carbohidrați, iar cel mai important, sunt sărace în calorii. Pot fi folosite într-o mulțime de combinații și totodată ajută la metabolismul organismului, așa că nu trebuie să vă lipsească din alimentație, mai ales că puteți să le introduceți în numeroase preparate. Printre aceste verdețuri cu frunze verzi de care aveți nevoie se enumeră spanacul, rucola, verdeața de păpădie, kale, chard, perfecte pentru salate.
Alimente bogate în calciu
Atunci când vă pregătiți meniul într-o zi, nu trebuie să uitați de alimentele bogate în calciu, pe care, de asemenea, le puteți introduce în foarte multe combinații. Vorbim de laptele de soia fortificat, lapte de migdale fortificat, lapte de orez fortificat, lapte de ovăz fortificat, iaurturi vegetale fortificate, brânzeturi, opțiuni pe care le puteți folosi atât la micul dejun, cât și în gustări.
Antioxidanți
Antioxidanții sunt la fel de important pentru organism, iar aportul zilnic poate fi luat din fructele de pădure proaspete sau congelate, fructe de goji, fructele roșii, foarte ușor de adăugat la mic dejun, iaurturi, salată de fructe sau deserturi. Să mâncăm sănătos nu înseamnă de fiecare dată să ne pregătim farfurii extrem de sofisticate sau feluri de mâncare care să necesite mult timp de petrecut în bucătărie, însă, prin câteva alimente, introduse deja în mâncărurile preferate, ne putem lua aportul necesar de tot ceea ce avem nevoie într-o zi. Chiar și când vorbim de gustări, unele alimente pot fi înlocuite cu semințe, fructe proaspete sau congelate sau chiar și un iaurt, iar din start avem un pas spre o alimentație echilibrată.