Iată cum puteți să pregătiți supa de oase chiar la voi acasă.
Supa de oase este o principală sursă de colagen, care poate fi realizată foarte ușor acasă, iar această recomandare vine direct de la cadrele medicale, specialiști cunoscuți care apar în cadrul emisiunilor și podcasturilor. Atât ei, cât și bucătarii sunt cei care vorbesc despre un astfel de preparat, din punct de vedere al beneficiilor, dar și modului în care poate fi realizată. Astfel, chef Adi Hădean a explicat, pe contul său de socializare, cum pregătește supa de oase și care sunt ingredientele și condimentele cu care îi obține un gust diferit de fiecare dată.
„Nu fac eu supă de oase? Fac mereu, de mă întreabă copiii “auzi, da’ supa asta nu se mai termină niciodată?” Și ca să alungăm monotonia, uneori pun în ea diverse. De exemplu, ulei de susan, sos de soia, ceapă verde, ceapă prăjită, tăieței de care sunt, poate carne fiartă sau crudă, dacă am o vită bună la îndemână.”, a povestit chef Adi Hădean.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum pregătește doctorul Cezar supa de oase?
Citește și: Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!
Doctorul Cezar, cunoscut din podcasturi și apariții TV, a povestit, de asemenea, care sunt pașii pentru a fi realizată o astfel de supă, ce trebuie să adăugăm în ea, cum trebuie păstrată ulterior și care sunt modalitățile de consum. „Luați oasele respective, într-o oală mare, de 15, 20 l, cu un oțet de calitate.
Puneți și 1 l, oțetul ajută la extragerea proteinelor din oase. Să fiarbă cu oțet, oțetul respectiv intră în reacție și se duce. Oțetul în oala respectivă nu va fi acru, va intra în reacție și se va transforma. Puteți să puneți și niște rădăcinoase, piper, ce doriți. Lăsați la fiert la foc mic 24 de ore sau chiar două zile, mai puneți apă, mai completați cu oțet, noaptea închideți.