Supa de oase, tot mai recomandată în rândul medicilor și bucătarilor. Cum o pregătește doctorul Cezar și care este secretul lui chef Adi Hădean. „Este o sursă foarte bună de colagen.”

Supa de oase, tot mai recomandată în rândul medicilor și bucătarilor. Cum o pregătește doctorul Cezar  și care este secretul lui chef Adi Hădean. „Este o sursă foarte bună de colagen.”
Supa de oase, tot mai recomandată în rândul medicilor și bucătarilor. Cum o pregătește doctorul Cezar și care este secretul lui chef Adi Hădean. „Este o sursă foarte bună de colagen.”

Iată cum puteți să pregătiți supa de oase chiar la voi acasă.

Supa de oase este o principală sursă de colagen, care poate fi realizată foarte ușor acasă, iar această recomandare vine direct de la cadrele medicale, specialiști cunoscuți care apar în cadrul emisiunilor și podcasturilor. Atât ei, cât și bucătarii sunt cei care vorbesc despre un astfel de preparat, din punct de vedere al beneficiilor, dar și modului în care poate fi realizată. Astfel, chef Adi Hădean a explicat, pe contul său de socializare, cum pregătește supa de oase și care sunt ingredientele și condimentele cu care îi obține un gust diferit de fiecare dată. 

„Nu fac eu supă de oase? Fac mereu, de mă întreabă copiii “auzi, da’ supa asta nu se mai termină niciodată?” Și ca să alungăm monotonia, uneori pun în ea diverse. De exemplu, ulei de susan, sos de soia, ceapă verde, ceapă prăjită, tăieței de care sunt, poate carne fiartă sau crudă, dacă am o vită bună la îndemână.”, a povestit chef Adi Hădean.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum pregătește doctorul Cezar supa de oase?

Citește și: Beneficiile uleiului de măsline. Remediu natural pentru femei, de la piele strălucitoare la sănătatea inimii!

Citește și: Zodiac chinezesc luni, 21 aprilie 2025: Semnul zodiacal care se simte extrem de epuizat și are nevoie de multă odihnă- kanald.ro

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”- stirilekanald.ro

Citește și: Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!

Doctorul Cezar, cunoscut din podcasturi și apariții TV, a povestit, de asemenea, care sunt pașii pentru a fi realizată o astfel de supă, ce trebuie să adăugăm în ea, cum trebuie păstrată ulterior și care sunt modalitățile de consum.  „Luați oasele respective, într-o oală mare, de 15, 20 l, cu un oțet de calitate.

Puneți și 1 l, oțetul ajută la extragerea proteinelor din oase. Să fiarbă cu oțet, oțetul respectiv intră în reacție și se duce. Oțetul în oala respectivă nu va fi acru, va intra în reacție și se va transforma. Puteți să puneți și niște rădăcinoase, piper, ce doriți. Lăsați la fiert la foc mic 24 de ore sau chiar două zile, mai puneți apă, mai completați cu oțet, noaptea închideți.
Lăsați capacul  acolo să fiarbă, să tragă cât de mult se poate. Ideal ar fi ca oasele acelea să fie bine mărunțite, să poată pătrunde mai bine. Lăsați acolo cât de mult se poate, să tragă din ele glicina, proteină. După ce s-a răcit, scoateți oasele, iar lichidul respectiv îl puneți în pahare și le puneți la congelator. Le puneți în straturi, apoi luați câte un pahar și dezghețați, de seara până dimineața, de dimineață până seara, la temperatura camerei.
L-ați luat, l-ați băut. Are un gust neutru. Depinde dacă puneți și piper, mai puneți niște oțet în el atunci, e ok. Se poate pune în mâncare, cu niște legume. Asta este o sursă foarte bună de colagen pe care puteți să o faceți acasă.”,
a povestit doctorul Cezar.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru piele. Secrete de frumusețe descoperite!

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

„Am crezut că mă voi sufoca” Ana Baniciu, declarații tulburătoare despre pierderea mamei

Chef Alexandru Sautner dezvăluie un truc pentru ouăle de Paște. Cum ne dăm seama că sunt fierte și potrivite pentru vopsit. „Le învârți.”

Doi concurenți au fost DESCALIFICAȚI din Casa Iubirii, după ce au încălcat regulamentul. Primele declarații ale Andreei Mantea

Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies