3 prajituri rapide şi delicioase pe care le poti pregati fara cuptor


Pregatirea unui desert delicios nu ar trebui sa te tina o zi intreaga ocupata. Gatitul, si mai ales atunci cand vorbim despre deserturi, trebuie sa fie o placere si o activitate menita sa te relaxeze, si nu sa iti consume timpul si sa iti toceasca nervii.

Nu este nevoie sa ai o bucatarie complet utilata cu zeci de ustensile, mixere sofisticate si cuptor cu mai multe trepte de caldura pentru a gati ceva special pentru tine si cei dragi tie. Cu o plita simpla, precum cele de aici, un mixer clasic si un tel, putem face prajituri demne de servit chiar si la restaurant.

Iata cateva retete de prajituri pe care sa le pregatesti rapid, fara cuptor si care se vor termina cat ai zice peste:

Cheesecake

Una dintre cele mai apreciate prajituri din

lume este cea cu branza. Clasicul cheesecake, asa cum ii spun americanii, este extrem de simplu de pregatit, iar in locul cuptorului vei folosi frigiderul.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru blat iti trebuie:

  • 500 de grame de biscuiti (clasici)
  • 150 de grame de unt topit

Umplutura prajiturii:

  • 500 de grame de crema de branza
  • 400 de mililitri de frisca lichida
  • 150 de grame de zahar
  • 100 mililitri de lapte fierbinte
  • 100 mililitri de apa rece
  • 20 de grame de gelatina
  • O fiola esenta de vanilie

Amesteci

biscuitii cu untul topit cu ajutorul unei spatule sau chiar cu mana, pana obtii un aluat sfaramicios. Intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili, asezi acest amestec si il intinzi bine cu ajutorul mainilor, apasand usor pe el. Cata vreme prepari umplutura, blatul sta la frigider.

Pune pulberea de gelatina in apa rece pentru 10 minute. Odata ce trec aceste 10 minute si gelatina este pregatita, o torni peste laptele fierbinte si amesteci bine.

Separat, intr-un bol incapator, mixezi bine crema de branza cu zaharul pudra, vanilia. Odata bine omogenizate aceste trei ingrediente, adaugi frisca lichida, treptat, mixand intre timp. Dupa ce ai adaugat frisca, amesteca bine, timp ce 3-5 minute, apoi adauga laptele cu gelatina, treptat. Dupa gelatina, mai amesteca timp de 1-2 minute pentru ca ingredientele sa se incorporeze foarte bine.

Crema se toarna peste blatul din biscuiti si unt, se niveleaza cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri si se da la frigider, acolo unde trebuie sa stea cel putin 6 ore. Prajitura poate fi decorata cu felii de kiwi, felii de capsuni, fructe de padure, cu fulgi de migdale sau cu frisca, marmorata cu topping de caramel.

Prajitura cu budinca

Simpla si de efect – asa ar putea fi prezentata in doua cuvinte tarta aceasta, pentru care nu iti trebuie decat 5 ingrediente.

Iata de ce ai nevoie:

  • 80 de grame de biscuiti multicereal
  • 80 de grame de budinca instant de vanilie
  • 750 de ml lapte
  • 230 de grame de frisca
  • 250 de grame de zahar
  • 2 tablete de ciocolata simpla, amaruie sau cu lapte

Zdrobeste bine biscuitii si imparte intreaga cantitate rezultata in trei parti egale. Tapeteaza baza unei tave cu o parte din biscuti. Prepara budinca cu lapte dupa instructiunile de pe plic adaugand si frisca si imparte compozitia rezultata in doua parti egale. Intinde prima parte din compozitia aceasta peste stratul de biscuiti din tava. Pune a doua parte din biscuiti deasupra, apoi inca un strat de crema. Ultimul strat ar trebui sa fie de biscuti.

Topeste ciocolata prin metoda bain-marie amestecand continuu in ea. Odata topit ain totalitate, intinde-o peste prajitura. Las-o cateva minute la racit, apoi pune prajitura in frigider.

Tiramisu

Este o prajitura delicioasa, care poate fi servita la o cina romantica, in doi, dar si la ocazii in care vrei sa-ti impresionezi musafirii.  Se face extrem de usor si nu ai nevoie de cuptor.

Ingrediente:

  • 250 de grama de mascarpone
  • 250 de grame de piscoturi
  • 3 oua
  • 75 de grame de zahar
  • 30 de mililitri de cafea
  • fiola de esenta de rom
  • 100 de grame cacao
  • 50 de grame de frisca
  • Un pliculet de zagar vanilinat
  • 75 de mililitri de lapte
  • Un varf de cutit de sare

Separa galbenusurile de albus. Spumeaza 30 de grame de zahar cu galbenusurile apoi adauga mascarpone si amesteca bine. Separat, prepara frisca si pune-o peste prima compozitie amestecand bine pana se incorporeaza toate ingrediente. Adauga putina esenta de rom pentru un plus de aroma.

Bate albusurile spuma cu sarea. Odata intarite, adauga 30 de grame de zahar si pliculetul de zahar vanilinat si amesteca pana compozitia nu cade din lingura. Amesteca albusurile cu prima compozitie cu miscari lente, cu ajutorul unei spatule si da aceasta compozitie la frigider pentru 30 de minute.

Prepara o cafea tare cu cele 6 lingurite de cafea si cele 15 grame de zahar ramase, inca putin rom apoi las-o la racit.

Intr-o tava, aseaza folie alimentara apoi pune un strat de piscoturi inmuiate in prealabil in cafea. Pudreaza acest strat cu cacao apoi adauga un strat din crema. Urmeaza inca un strat de piscoturi si cacao pudrata si ultimul strat ar trebui sa fie de crema. Pudreaza din belsug cu cacao si lasa prajitura la frigider pentru minimum 6 ore. O poti decora cu fructe de padure pentru o prezentare mai spectaculoasa.

Pofta buna!

Stiai aceste retete? Tu ce reteta rapida si fara coacere stii? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Sursa foto: creativecommons.org

 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!

Alex Dobrescu, fostul iubit al Cristinei Cioran a fost luat cu duba și dus la secția de poliție. Declarațiile lui Alex Dobrescu

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

“Prima poză pe care vreau să o împărtășesc.” Soțul lui Emily Burghelea, prima fotografie fără mască. Admiratorii aveau alte așteptări

Zodiac 12 decembrie 2022. Află ce zodie are parte de reușită pe plan sentimental

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Tatălui meu…” Culiță Sterp, mesaj emoționant pentru tatăl său chiar de ziua lui, postat în mediul online
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri