Iată 3 idei de bruschete de primăvară pe care să le pregătești pentru familia ta.
Primăvara este momentul perfect în care ne putem bucura de o mulțime de gusturi proaspete și de culori vii, iar ultima lună din acest anotimp ne oferă deja o multitudine de fructe și legume de care ne putem bucura, pentru a realiza mâncăruri delicioase, rapide, dar nu în ultimul rând, sănătoase. Una dintre cele mai potrivite metode de a ne bucura de aceste gusturi este să le adăugăm în bruschete, perfecte pentru un mic dejun sau gustări, care sunt realizate din pâine crocantă, prăjită, acoperită cu diferite ingrediente în funcție de preferințe și legume de sezon.
Bruschete de busuioc cu roșii
Citește și: Ingredientul secret pentru a obține cei mai buni cartofi crocanți la cuptor
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 1 cană făină de migdale
- 1 ou mare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 2 roșii medii, tăiate cubulețe
- 1/4 cană frunze proaspete de busuioc, tocate
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură oțet balsamic
- Sare și piper după gust
O primă variantă de bruschete pentru un mic dejun răcoritor sau chiar un prânz sunt bruschetele cu busuioc și roșii de primăvară, care combină aromele proaspete ale roșiilor, cu busuiocul parfumat și usturoiul. Toate aceste ingrediente sunt adăugate pe o bază crocantă, iar ele pot fi mâncate inclusiv înainte de un fel de mâncare principal. Pentru un gust inedit, puteți să pregătiți pâinea direct în casă, astfel că aveți nevoie de un castron în care să amestecați făina, oul, uleiul de măsline, praful de copt și sarea pentru aluat, rulați totul până transformați aluatul în biluțe, iar apoi
așezați aluatul pe o foaie de copt și băgați-l la cuptor timp de 10 minute. În timp ce pâinea urmează să fie coaptă, vă puteți ocupa de toppingul pentru bruschete, astfel tăiați roșiile cubulețe, pe care le veți amesteca cu busuiocul, oțetul balsamic și usturoiul, iar apoi condimentați cu sare și piper după gust. Când pâinea este gata, scoasă din cuptor și crocantă, vă puteți bucura de bruschete.Bruschete cu avocado și castraveți, pe bază de dovlecei
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- 1 avocado copt
- 1/2 castravete, tăiat mărunt cubulețe
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură coriandru proaspăt, tocat
- Sare și piper după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
O altă abordare răcoritoare pentru bruschete este cea cu avocado și castraveți, serviți pe o bază simplă de dovlecei, perfectă pentru un prânz ușor. Tăiați dovleceii pe lungime în felii subțiri și condimentați cu ulei de măsline, sare, piper și pudră de usturoi. Așezat feliile de dovlecei pe foaie de copt și băgați-le la cuptor pentru aproximativ 12 minute, până când acestea devin crocante. Într-un castron separat, zdrobiți avocado și amestecați cu castravetele tăiat cubulețe, sucul de la o lămâie, coriandru proaspăt și piper, iar după ce feliile de dovlecel s-au răcit, veniți cu întreaga compoziție deasupra
și bucurați-vă de savoarea inedită a primăverii.Citește și: În ce zile va fi difuzat serialul „Pierduți în dragoste”, începând din 16 iunie 2025- kanald.ro
Bruschete cu somon afumat și cremă de brânză
Ingrediente:
- 1 cană făină de migdale
- 1 ou mare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 cană cremă de brânză, înmuiată
- somon afumat, feliat
- 1 lingură mărar proaspăt, tocat
- 1 lingură capere (opțional)
- lămâie pentru garnitură
O altă variantă de bruschete delicioase pentru brunch sau prânz sunt bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză, cu mărar, pe o bază proaspătă și crocantă de făină de migdale. Această rețetă reușește să combine aromele bogate ale primăverii cu gustul crocant, fiind o alegere minunată pentru o masă elegantă, atunci când vreți să surprindeți pe cei din familie sau invitații. Amestecați făina de migdale cu uleiul de măsline, oul, praful de copt și sarea pentru a forma aluatul, iar ulterior îl așezați în cerculețe mici pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament și coaceți timp de 10 minute până când aluatul devine auriu și crocant. Așteptați să se răcească ușor, iar ulterior întindeți un strat subțire de cremă brânză pe fiecare bucată, veniți cu mărar, apoi acoperiți cu felii de somon afumat și capere, dacă se află printre preferințele voastre. Acestea se pot servi și cu lămâie, pentru un plus de savoare.