Rulada "Salam" de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Rulada
Rulada "Salam" de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos.

 

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,
1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita.
Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.
Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia. Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi.
Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.
Sursa

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.



Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia.
Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi. Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.

Sursa

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

 



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies