Prajitura "Trandafirul Desertului"! Un desert oriental si delicios

Prajitura
Prajitura "Trandafirul Desertului"! Un desert oriental si delicios

Prajitura "Trandafirul Desertului" este un desert oriental si delicios. Gustul de portocala combinata cu ciocolata o sa te cucereasca pe loc.

Blat
4 oua
1 praf de sare
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri pesmet
1 lingurita praf de copt

Orange curd
180 ml suc de portocale
coaja rasa de la 2 portocale mari
3 oua mari
180 gr zahar
90 gr unt 80% grasime

Crema de portocale
200 gr orange curd
200 ml frisca
1 lingurita zahar vanilat
250 gr mascarpone

Crema de ciocolata
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt
3

linguri lapte

Mod de preparare

Pentru blat incepem prin a bate bine albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul apoi le incorporam usor peste albusuri, cu miscari de jos in sus.
Faina o amestecam cu pesmetul si praful de copt apoi le adaugam toate peste albusuri cu aceleasi miscari usoare de jos in sus.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz – 35/45cm. Turnam compozitia si nivelam. Coacem blatul pentru aproximativ 15-20 de minute. Blatul trebuie sa fie copt, dar nu uscat. Rasturnam blatul pe un gratar si indepartam harita de copt, apoi il lasam la racit si continuam cu crema.

Spalam bine portocalele si razuim coaja pe razatoarea mica. Stoarcem apoi sucul de la portocale si punem 180 de ml intr-o tigaie cu fundul gros. Adaugam si coaja rasa si punem pe foc mic. Separat amestecam ouale cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. Punem ouale peste sucul din tigaie si amestecam bine. Adaugam si untul taiat cubulete si lasam pe foc mic (mic de tot) aproximativ 10-15 minute pana cand compozitia se ingroasa si seamana cu o smantana.

In tot acest timp e bine sa amestecam pentru a evita formarea de cocoloase. Cand orange curdul e gata il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece.

Mascarpone la temperatura camerei il mixam bine pana cand devine cremos. Adaugam treptat cele 200 de grame de orange curd (sigur iese mai mult insa cu restul puteti face o inghetata delicioasa) si mixam usor pana la omogenizare.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Frisca

rece din frigider o mixam bine de tot impreuna cu zaharul vanilat apoi o incorporam usor, cu miscari de jos in sus, in crema de portocale. Dam crema astfel obtinuta la rece.

Crema de ciocolata se face usor, trebuie doar sa topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si cu laptele. Lasam putin deoparte.

Taiem blatul in 4 parti egale adica dintr-o foaie mare dreptunghiulara vom face 4 foi mai mici – puteti sa-l taiati si in 3 doar si veti obtine o prajitura cu mai putine straturi.

Pe fiecare blat punem 2-3 linguri de crema de ciocolata si o intindem uniform. Dam putin blaturile la rece pentru a se intari ciocolata.

Dupa ce s-a intarit ciocolata scoatem blaturile din frigider si crema de portocale si continuam asamblarea. Punem un blat de prajitura pe un platou, apoi o patrime de crema de portocale si uniformizam. Punem alt blat, apasam usor apoi un nou rand de crema, Continuam procedeul pana cand ajungem la ultimul blat peste care nu vom mai intinde crema ci il vom orna cu ajutorul unui pos cu restul de crema de portocale.

Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore dupa care putem sa o feliem dupa preferinta.

Sursa: caietulcuretete.ro



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Horoscop Leu Iunie 2024. Nativii Leu se vor trezi cu emoții puternice

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies