Prajitura "Marti 13"! Un desert delicios, care te scapa de ghinion

Prajitura creola este un desert elegant si absolut delicios. Invitatii tai la masa vor fi absolut cuceriti de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simti ca-n Rai. La fel si tu, caci este extrem de simplu de preparat!

Ingrediente pentru blat: 250 g de unt, 200 g de zahar, 60 g de miere, 4 oua, 250 g de faina, 3 linguri de cafea tare, o jumatate de plic de praf de copt.

Ingrediente pentru crema: 3 linguri cafea solubila, 4 oua, 150 g de zahar pudra, 150 g de unt, 30 ml de rom, 2 linguri de miere

Ingrediente pentru sirop: 100 g de zahar, 100 ml apa

Ingrediente pentru servit: cioocolata, boabe de cafea

Mod de preparare blat: se pun untul, zaharul, mierea si ouale intr-un bol si se mixeaza. Apoi, se adauga praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca cu mixerul timp de doua minute si apoi se toarna in tava pregatita pentru coacere. Se da la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-a copt, s-a scos din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie in jumatate si se insiropeaza cele doua blaturi,

Mod de preparare sirop: se fierbe apa si apoi se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.

Mod preparare crema: se pun la foc cafeaua, mierea si romul. Ouale se freaca cu zaharul si dupa ce se obtine o crema alba se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca bine si se adauga si restul amestecului.

Asamblare: se unge un mlat cu crema, iar celalalt blat se aseaza deasupra. Se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.

Sursa

viewscnt

Pentru tine

Parteneri