Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Publicat la: 11:31, 30 Martie

Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor.

 

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.
Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).
Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.
Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.
Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.
Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.
Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.

Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).

Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.

Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.

Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.

Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.

Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.

Sursa
Sursa foto

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
O aratare ciudata a pus lumea pe jar. Ce spun oamenii despre lupul cu trup de sarpe! Imaginile sunt de-a dreptul inspaimantatoare
O aratare ciudata a pus lumea pe jar. Ce spun oamenii despre lupul cu trup de sarpe! Imaginile sunt de-a dreptul inspaimantatoare
X