MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche
MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura.

INGREDIENTE:

Ingrediente pentru foi:

250 gr zahar
80 gr unt/margarina
2 oua
5 linguri lapte
3 linguri miere
1 lingura cacao
600 gr faina
1 lingurita bicarbonat

Ingrediente pentru crema:

2 oua
30 gr miere
60 gr unt
230 ml lapte condensate
150 gr nuci/migdale/alune macinate

Ingrediente pentru glazura:

75 gr ciocolata
25 gr unt

MOD DE PREPARARE:


Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe

foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 5 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla.
Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.

Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.


Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am

presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).


Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Horoscop 21 mai 2024. O zodie va începe să facă noi activități care să îi pună în valoare

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies