Interviu cu Aura Anghel, absolvent al Academiei de Lux din Milano: “Exista o piesa vestimentara care va poate salva in orice situatie!”

Interviu cu Aura Anghel, absolvent al Academiei de Lux din Milano: “Exista o piesa vestimentara care va poate salva in orice situatie!”
Interviu cu Aura Anghel, absolvent al Academiei de Lux din Milano: “Exista o piesa vestimentara care va poate salva in orice situatie!”

Aura Anghel, Fondator Luxury Academy şi Fashion Editor, Absolvent al Academiei de Lux din Milano, a stat de vorba cu noi despre moda si tendinte.

Pentru cine nu te cunoaste, spune-ne cine este Aura Anghel in cateva cuvinte!

Sunt un Consultant de Imagine, Fashion Stylist, de curand si Fashion Editor, absolventa a Accademia di Lusso din Milano, fondatoarea unicei Academii de stil din Romania, Luxury Academy.

Am plecat din tara acum 20 de ani, foarte tanara, cu scopul precis de a invata cat mai multe despre pasiunile mele, moda si stilul.

Mi-am facut o cariera din asta, am lucrat si inca mai lucrez in cele mai importante backstage-uri din Europa.

Ce este mai exact Luxury Academy?

Luxury Academy este unica academie din Romania, care pregateşte specialişti in Hair Style, Make-Up, Fashion Design, Fashion Photographer şi consultanţa de imagine, un loc de intalnire intre exigenţele de piaţa şi aspiraţiile celor ce vor sa intreprinda o cariera in Fashion System.

Moda ca si domeniu de studiu inseamna si Istoria Modei, Psihologie Sociala, Antropologie, Sociologie si mai ales COMUNICARE.

Cursurile Luxury Academy se adreseaza  oamenilor talentati, pasionati, determinati care vor sa intreprinda o cariera in Fashion System.

De ce ai ales sa lansezi o asemenea academie in Romania? Crezi ca exista piata si public pentru asa ceva?

Tin sa precizez ca Moda in Romania nu are o istorie in cultura nationala, studii romanesti sociologice sunt prea putine, iar ceea ce s-a scris pana in prezent despre Moda, in revistele de specialitate, nu este decat

o continua „dare de impresie” despre cum si mai ales ce trebuie sa purtam, limitand astfel potentialul de studiu al acestui subiect. Din acest motiv, am ales sa lansez aceasta Academie. Sunt absolut convisa ca in Romania sunt foarte multe persoane talentate si pasionate de moda.

Care sunt cele mai mari greseli de stil pe care le fac romancele?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Toate femeile aspira sa fie elegante, fara sa inteleaga adevaratul sens al cuvantului, cumparand intr-o viata

haine, genti, pantofi de tot felul. Sa luam exemplu o situatie, la o cina apare o femeie cu un pantalon negru clasic si o camasa alba din matase, un clasic perfect, care atrage priviri. E eleganta, o aparitie aproape regala si nu putem spune ca vestimentatia este motivul elegantei sale. Este clar o femeie speciala.

De ce ar avea cineva nevoie de un consultant de imagine?

Intr-o societate in care aparenta este totul, sa stii sa te prezinti, sa ai un stil proriu devine aproape obligatoriu.

Acesta este motivul pentru care macar o data in viata trebuie sa apelezi la experienta si cunostintele unui consultant de imagine, profesionistul care in baza cunostintelor sale tehnice dar nu numai, reuseste sa puna in valoare caliatile fiecarei persoane, avand grija de aspect, cum ar fi: modul de a se imbraca, prezenta, comunica, fara sa uite ca stilul trebuie sa respecte personalitatea si individualitatea fiecaruia. Consultantul de imagine se ocupa de tot ceea ce tine de comunicare non-verbala: coafura, make up, vestimentatie, comportament, adica creatorul de Stil.

Pentru ca tot se apropie petrecerile de Craciun, ce tinute ar trebui sa aleaga doamnele pentru a fi in ton cu tema Sarbatorilor de iarna?

In primul rand, pentru a ne imbraca bine de Craciun, trebuie sa stim unde il petrecem: pranz in familie, intre prieteni, la restaurant sau intr-un local chic. Orice ocazie are dress-codul sau, tinand cont intodeauna de gustul personal.

Puloverele super ironice oversize, rochiile rosii super sexy, costumele elegante, accesorizate corect, (esarfe, manusi, cercei, colane) in tonalitate aurie, argintie sau rosie pentru a respecta traditia si cu putin gust,

putem face special chiar si cel mai simplu outfit.

Care este cea mai importanta piesa vestimentara din garderoba unei femei?

Rochia neagra, numita si LBD (Little Black Dress) accesorizata cu un colier important, o curea sau o pereche de pantofi cu toc pentru o cina sau un colier de perle si un blazer deasupra pentru un look office, va poate salva in aproape orice situatie.

Care sunt tendintele in fashion pentru anul viitor?

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Tendintele pentru primavara-vara 2017 sunt reprezentate de o moda streetstyle, care dicteaza o cantitate de ruches, plisse’, volane, dungi, ce vor oferi femeilor un aer seducatoar, feminin, romantic, acelor femei determinate.

Tendinta de culoare – Fucsia, Galben, obligatoriu luminoase. Atat in vestimentatie cat si pentru accesorii.

Tendinta bijoux – colane, cercei, margele si lanturi, toate in varianta maxi.

  • Dungile – le propun aproape toti designerii pe catwalk, verticale, orizontale, in toate modurile si in toate marimile, cu efecte speciale si detalii originale pentru o feminitate grunge, anii ’40.
  • Stilul sportiv – neaparat glam, indepartat de latul olimpic, numit si stil athleisure, reinterpretat.
  • Fuste/Rochii /Floppy hat-  maxi, cu volane, ruches, pliseuri, stil carioca care se potrivesc  pentru serile de vara.
  • Gecile militare – propuse de Gucci, Dior, DSquared2 in S/S 2017, protagoniste, pentru un look super chic!
  • Mini genti – poseta, rucsac, toate in versiuni mini, sunt deja trend.

Ce parere ai de culoarea anului 2017 aleasa de cei de la Pantone, greenery?

Asa cum spune si Leatrice Eiseman, executive director la Pantone Color Institute, ”Greenery  simbolizeaza dorinta noastra de a recupera contactul cu natura.”Culoarea verde ofera un sens de incredere de care avem nevoie intr-un context social si politic atat de complex.

O culoare pentru un an plin de sperante.

Ce planuri de viitor ai?

Imi doresc ca acest proiect, Luxury Academy- School of Fashion& Design sa raspunda cat mai clar cu putinta exigentelor din piata, dezvoltand cunostintele studentilor Luxury Academy printr-un Reality Show TV, care le va permite sa anticipeze nevoi si sa ofere servicii menite sa satisfaca cerintele consumatorilor in materie de stil, comportament, comunicare.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

5 motive pentru care părul nu mai crește

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies