Zi istorică! Papa Francisc, în România. Detalii de ultimă oră


Papa, în România! Papa Francisc se află în România pentru trei zile, într-o vizită istorică.


In articol:

UPDATE ora 11:10: Papa în România 2019:  Avionul în care se afla Papa a aterizat! Suveranul Pontif va fi primit de președintele Klaus Iohannis.

UPDATE ORA 10:00: Papa în România 2019 începe la Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni, acolo unde Suveranul Pontif este așteptat să aterizeze în jurul orei 11:30.

Aeronava a plecat de la Roma în jurul orei 08:30 și se îndreaptă deja spre România. 

La Otopeni, pregătirile sunt în toi. Noaptea trecută, la Salonul VIP, acolom unde va fi primit liderul catoliciscmului mondial a fost instalat un panou uriaș cu chipul acestuia, în care i se urează ”bun venit” în limba română. Încă de la prima oră a dimineții, locul era împânzit de jurnalisti și oficiali, iar jandarmeria a delimitat deja perimetrul cu garduri de protecție.

Steagurile papale au fost arborate în apropierea pistei de aterizare iar un covor roșu a fost întins în jurul orei 09:00, în fața salonului VIP unde va fi primit Papa în România.

Papa în România 2019. Bucureștiul este un oraș îmbrăcat de sărbătoare. Papa Francisc se află toată ziua în Capitală, unde va avea întâlniri cu oficilitățile române, cu mai marii Bisericii Ortodoxe și cu pelerinii din întraga țară veniți special pentru a-l saluta.

Seara, Papa Francisc va ține o slujbă specială la Catedrala greco-catolică Sf Iosif.

Citeste si: Doctorul Ovidiu N. Peneş a vorbit despre Andreea Bălan, după ce a mărturisit că se confruntă cu noi probleme de sănătate: "Să nu aştepte şi să nu amâne sub nicio formă acest consult" EXCLUSIV

Papa Francisc se deplasează în București cu un papamobilul românesc, special conceput pentru vizita Suvearnului Pontif. Autoturismul

a fost conceput de Uzinele Dacia în colaborare cu Serviciul de Protecție și Pază, în conformitate cu normele de securitate stabilite pentru acest eveniment. Este deja o tradiție ca  Papei Francisc  să-i fie pus la dispoziție un automobil modificat din producția țării în care se află. Așa s-a ajuns ca pentru vizita în România, Sanctitatea Sa să meargă cu o mașină Dacia Duster.

Papa în România 2019 este un eveniment cu grad de alertă zero, măsurile luate pentru protecția Suverenului Pontif fiind maxime. Astfel, din echipa care îi asigură paza personală a Papei fac parte, pe lângă agenți SPP și doi ofițeri din garda Vaticanului, unul dintre aceștia fiind aghiotantul personal al Sanctității Sale. Echipa SPP a fost primită în cursul lunii aprilie la Vatican și au primit binecuvântarea Papei. De asemenea, ofițerii SPP au desfășurat o activitate comună la Roma alături de echipa de protecție a Vaticanului.

 

Papa în România 2019. Traseul vizitei Papei Francisc în țara noastră

Dacă în prima zi a vizitei sale în România, Papa se va afla în București, sâmbătă dimineață, Suveranul Pontif va pleca din București, cu avionul la Bacău. De acolo, se va deplasa cu mașina la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00,  papa va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

În cea de-a treia zi a vizitei sale în România, Papa Francisc va pleca de la București cu avionul, cu direcția Sibiu, de unde va merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Papa va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. De acolo, va pleca cu elicopterul la Sibiu, unde va avea loc ceremonia de rămas bun, după care se va urca în avionul care îl va duce la Roma.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Doctorul Ovidiu N. Peneş a vorbit despre Andreea Bălan, după ce a mărturisit că se confruntă cu noi probleme de sănătate: "Să nu aştepte şi să nu amâne sub nicio formă...

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Horoscop Mariana Cojocaru pentru 1 - 8 iunie. Urmează o perioadă de purificare! Mare atenţie la boli, blesteme şi prieteni falşi - previziuni complete pentru Kfetele.ro

Cum alegi locul potrivit pentru un eveniment corporate?

PORTRET: Cine este, cu adevărat, DALIANA RĂDUCAN iubita lui Răzvan Simion

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este și ce vârstă RADU CONSTANTIN, iubitul Otnielei Sandu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri