Vine gerul! Minimele vor atinge -8 grade. Codul portocaliu si galben, inca in vigoare

Vine gerul! Minimele vor atinge -8 grade. Codul portocaliu si galben, inca in vigoare
Vine gerul! Minimele vor atinge -8 grade. Codul portocaliu si galben, inca in vigoare

Dupa ce ninsorile si viscolul au facut ravagii in week-end, meterorologii ne avertizeaza ne asteapta doua zile cu temperaturi negative. Meteorologii ne dau insa si vesti bune. incepand de miercuri, vremea se va incalzi usor.

Dinu Marasoiu, meteorolog ANM a precizat, potrivit Agerpres: „Ziua cea mai rece se va simti marti, cand temperatura continua sa scada in medie 2-3 grade la maxime, iar minimele vor ajunge spre minus 8 grade in estul Transilvaniei si nu mai mult de 2-3 grade in sud, cu o minima la Bucuresti de 0 grade. Temperaturile minime in noaptea de luni spre marti vor ajunge negative pana la minus 6 grade in estul Transilvaniei si nu mai mult de 4-5 grade pentru Lunca Dunarii si Dobrogea, iar in Bucuresti va fi o minima de 1 grad, dupa ce ziua nu vom

avea mai mult de 12.”, scriu StirileKanald.ro.

Intreaga Romanie va fi cuprinsa in orele urmatoare de un val intens de frig si precipitatii. Meteorologii au emis avertizari cod portocaliu si cod galben de vant, ninsoare, viscol si precipitatii mixte care vor fi valabile pana luni seara. Cel mai suparator fenomen va fi vantul, care in zona montana va atinge la rafale si 120 de km/h.

De duminica, de la ora 10:00 pana luni la ora 23:00 va intra in vigoare un COD GALBEN  de vant intens, disconfort termic, precipitatii mixte in nord, nord-vest si centru. Fenomenele se vor manifesta in intreaga tara.  in intervalul mentionat, intensitatea vantului va fi in crestere in toate regiunile, cu viteze la rafala in general intre 55 si 70 km/h si local 75...85 km/h.
Valorile termice vor scadea in toata tara, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece.

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminica spre luni (29/30 octombrie) inMaramures, Transilvania si zona deluroasa a Crisanei si a Moldovei se vor semnala precipitatii mixte.

De asemenea, in acelasi interval (29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00) zonele de munte vor fi sub COD PORTOCALIU de vant tare, ninsori viscolite, strat consistent de zapada.

Duminica (29 octombrie) si luni (30 octombrie), in zonele montane vantul va sufla tare, rafalele vor depasi 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m si se va depune strat consistent de zapada.

De altfel, la munte este viscol inca de sambata, iar mai multi turisti au ramas blocati cu masinile la Balea Cascada din cauza zapezii, reusind sa coboare pe Transfagarasan dupa interventia drumarilor.

Tansfagarasanul a fost inchis deja, pentru toata durata iernii, cu cinci zile mai devreme decat era prevazut.

Drumul National 7 C- Transfagarasan- este inchis de sambata, de la ora 15.00, din cauza viscolului. in mod normal, Transfagarasanul se inchide anual din 1 noiembrie.

De asemenea, din cauza viscolului si a zapezii este inchisa circulatia rutiera si pe DN 67C- Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500- 59+800, potrivit Digi24.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Prognoza meteo din batrani pentru luna octombrie! Mihai Voropchievici iti spune cum va fi vremea pe zile!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies