Cum va fi vremea în următoarele luni! Prognoza meteo pentru septembrie, octombrie şi noiembrie


Cum va fi vremea în următoarele luni! Prognoza meteo pentru septembrie, octombrie şi noiembrie

Toamna îşi intră în drepturi încet, dar sigur, iar meteorologii au emis prognoza pentru următoarele luni. Astfel, în septembrie, octombrie şi în noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate faţă de normele climatologice ale perioadei, în special în sudul, sud-estul şi vestul ţării.

SEPTEMBRIE

Va ploua mai puţin decât în mod normal în luna septembrie în majoritatea regiunilor.

Conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul septembrie – noiembrie 2017, în luna septembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru septembrie este de 14,8 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 – 2010.

În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, temperaturi de până la 19 grade în Dobrogea, de 18 grade Celsius în Banat şi Crişana, respectiv de până la 16 grade Celsius în Muntenia, Oltenia şi Transilvania.

De asemenea, în septembrie, cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică. Media multianuală a precipitaţiilor pentru luna mai este stabilită la 55 litri/mp.

Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Crişana, Banat, Oltenia şi Transilvania (până la 78 l/mp), Muntenia (până la 63 l/mp), iar cele mai scăzute în Moldova (până la 55 l/mp).

OCTOMBRIE

Pentru cea de-a doua lună de toamnă, meteorologii estimează că temperaturile medii se vor situa peste normalul climatologic în sud, sud-est şi local în vest şi vor fi apropiate de normal în restul ţării.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza METEO din batrani pentru luna AUGUST: Ploaie, vant si multa durere! Finalul lunii e APOTEOTIC - Vine potopul!

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

PROGNOZA METEO pentru sfarsitul saptamanii! Cum va fi vremea

Fenomen meteo rar vine spre Romania - Nu s-a mai intamplat in tara noastra din 1881! In Europa a produs deja peste 60 de morti

Prognoza meteo pe urmatoarele zile! Vreme caniculara in tara! Astazi - temperaturi pana la 40 de grade

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri