Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!


Directoarea ANM, Elena Mateescu, vorbeşte despre un viitor caracterizat de secetă. Precipitaţiile se vor diminua cu până la 20%.

În condiţiile în care scenariile vor indica o diminuare a cantităţilor de precipitaţii mai ales în lunile de vară, în medie cu 15-20%, aşa cum arată scenariile climatice viitoare, este posibil ca în acele zone pe care astăzi le cunoaştem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă, respectiv Sudul, Sud-Estul, Estul şi Vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei este posibil să înregistreze temperaturi mai scăzute, iar lunile de vară să fie din ce în ce mai călduroase în viitor şi din ce în ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel puţin pentru agricultură - pentru că primul impact de creştere a temperaturii aerului sau reducerea precipitaţiilor în lunile de vară, considerate luni critice - să determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce înseamnă schimbarea climei în viitor”, a explicat Elena Mateescu, pentru Agerpres.

Schimbare perioadă lucrări agricole

Directorul ANM a arătat că se vorbeşte despre perioade în care calendarul lucrărilor agricole să fie decalat pentru perioade mai timpurii sau mai târzii, în funcţie de rezerva de apă din sol, dar şi despre adoptarea unor soiuri sau hibrizi care să reziste la temperaturi mai ridicate şi la secetă.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Citește și:

Prognoza meteo din batrani pentru luna octombrie! Mihai Voropchievici iti spune cum va fi vremea pe zile!

Cum va fi vremea în următoarele luni! Prognoza meteo pentru septembrie, octombrie şi noiembrie

Prognoza METEO din batrani pentru luna AUGUST: Ploaie, vant si multa durere! Finalul lunii e APOTEOTIC - Vine potopul!

PROGNOZA METEO pentru sfarsitul saptamanii! Cum va fi vremea

Top 10 cel mai bine plătite vedete din lume. Surpriză mare pe primul loc

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș, scandal nemaiîntâlnit, chiar în fața telespectatorilor! "Ești disperată să fii în centrul atenției! Sunteți niște gaițe!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri