Valeriu Gheorghiță face dezvăluiri despre a treia doză de vaccin! Cu ce aspecte NU este de acord


Valeriu Gheorghiță a vorbit despre a treia doză de vaccin împotriva COVID!


In articol:

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre a treia doză de vaccin anti-COVID, pentru care compania Pfizer încearcă să obțină aprobare.

Organizatorul campaniei de vaccinare din România a declarat pentru o emisiune TV că țelul principal trebuie să fie exclusiv imunizarea persoanelor care nu sunt încă vaccinate.

„Faptul că se depun datele științifice care atestă siguranța și eficacitatea unei a treia doze administrate de Pfizer la șase luni este un aspect.  Dar asta nu înseamnă că această măsură trebuie să fie adoptată ca politică de vaccinare.  O astfel de măsură se adoptă atunci când datele de zi cu zi îți arată o scădere importantă a eficienței vaccinărilor, dar nu este cazul acum pentru niciuna din variantele virale. 

Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează persoanele nevaccinate”, spune Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, mărturisiri despre a treia doză de vaccin 

Valeriu Gheorghiță a mărturisit că administrarea dozei cu numărul trei trebuie sprijinită în cazul în care când anticorpii care sunt deja prezenți vor prezenta o eficacitate scăzută.

„Această a treia doză este în perspectiva variantelor virale în care se observă o scădere a activității neutralizante a anticorpilor.

Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creștem numărul de persoane vaccinate, nu să administrăm o a treia doză celor deja vaccinați cu schemă completă.  Este important să accelerăm în mod echitabil campaniile la nivelul tuturor țărilor, așa reducem selectarea noilor variante.  Strategia acum e să creștem numărul celor care se vaccinează cu schemă completă, doar așa vom avea un control bun pe pandemie.
Așa reducem presiunea pe spitale și numărul de decese. 
Datele de eficiență care sunt acum arată cât se poate de bine, avem deja experiența țărilor cu rată crescută de acoperire vaccinală.  Majoritatea țărilor pledează pentru aceeași abordare de creștere a numărului de vaccinați în loc de a-i vaccina pe cei deja vaccinați cu schema completă”, a mărturisit pentru un post de televiziune Valeriu Gheorghiță.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor! Care este soluția ministrului

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

Bill Gates prevede o nouă pandemiei globală! Miliardarul transmite un mesaj foarte important guvernelor lumii

Anca Ciota, mesaj tranșant pentru cei care o critică pe Instagram: „Toți cei care mă mai agasează vor primi block”

Maurice Munteanu a scos pozele cu el tânăr din sertar! Cum arăta în anul 1996 juratul de la „Bravo, ai stil! Celebrities”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Transportul către superbul Istanbul, mai accesibil şi confortabil ca oricând. Cât costă biletul unei curse din Bucureşti

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri