Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse ale vaccinului împotriva COVID-19


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că se lucrează la platforma de vaccinare pentru ca fiecare să se poată programa.


In articol:

Valeriu Gheorghiță vorbește despre campania de vaccinare care este în plină desfășurare, dar și despre efectele adverse ale serului împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță susține că nu crede că ar exista reacții adverse după administrarea vaccinului anti-COVID-19, de care să nu se știe.

”Sunt convins de faptul că avem, în acest moment, o subraportare a reacțiilor adverse și că nu cunoaștem adevărata frecvență a reacțiilor adverse pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri, însă menționez că vorbim de în general de cele ușoare. De cele comune, la locul de administrare, sau cele care pot fi însoțite și de febră dar care au evoluție bună.

Citeste si: Dr. Virgil Musta despre vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut persoane care aveau boala dovedită..."

valeriu gheorghita declaratii despre campania de vaccinare
Valeriu Gheorghiță spune că platforma de vaccinare este în continuă îmbunătățire, asta pentru ca fiecare cetățean să aibă timp să se programeze[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Am și luat în calcul acest aspect, de a trimite prin SMS tuturor persoanelor vaccinate un link, însă aici ne vom lovi de aceleași limitări, legate de accesul în special al persoanelor vârstnice la o tehnologie smartphone sau orice alt tip de device. Dar cu siguranță vom crește numărul celor care raportează reacții și vom avea o imagine mai clară, este adevărat”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Se prelungește Starea de Alertă! Florin Cîțu anunță ce se va întâmpla peste 14 zile!

Valeriu Gheorghiță vorbește și despre pacienții care ajung în stare gravă la spitală, cu simptome asociate coronavirusului.

valeriu gheorghita covid-19
Valeriu Gheorghiță îndeamnă cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

”Vreau să vă spun faptul că nu cred că sunt reacții adverse grave care nu sunt cunoscute.

Pentru că în aceste cazuri, pacienții fie ajung la spital și sunt raportate de pacienți sau aparținători sau de personalul medical. Fișa în sine este destul de elaborată, într-adevăr, însă pentru a putea investiga ulterior acea reacție adversă, să putem face niște corelații cu tipul de vaccin, cu lotul, se cer destul de multe detalii despre acea reacție adversă.

În câteva săptămâni, la câteva zile după vaccin, fiecare cetățean va primi un SMS pentru a completa, dacă e cazul, raportarea unei eventuale reacții adverse”, precizează coordonatorul campaniei de vaccinare.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Municipiul Oradea va intra în carantină! Raed Arafat a semnat ordinul

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Premierul Cîțu, despre un nou lockdown în România: „Cifrele pe care le avem noi..."

COVID-19 Ucraina: Lockdown pentru trei săptămâni!

Localitățile Otopeni, Berceni și Brănești intră în carantină!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Carmen Harra, previziuni sumbre pentru următorii 13 ani: „E sfârşitul lumii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri