În Ucraina se va institui lockdown timp de trei săptămâni începând de sâmbătă, 20 martie.
În Ucraina noi restricții vor intra în vigoare din pricina creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Autoritățile impun lockdown timp de trei săptămâni.
COVID-19 Ucraina: Se impune lockdown timp de trei săptămâni
Veștile proaste pentru ucrainieni vin chiar din partea primarului din Kiev, Vitali Kliciko, care spune că pandemia este cu adevărat o amenințare care trebuie ținută sub control.
“Situaţia legată de răspândirea virusului este o reală ameninţare”, a spus primarul Kievului.
Peste 70% din paturile aflate în spitalele din Kiev sunt ocupate, conform declarațiilor aceluiași oficial, iar de sâmbătă se vor închide restaurantele, teatrele și cinematografele.
Magazinele alimentare și farmaciile vor rămâne deschise în Kiev, în ciuda lockdown-ului care va fi aplicat timp de trei săptămâni.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Saloanele de coafură, centrele de fitness, dar și grădinițele și mijloacele de transport, vor putea funcționa dar doar în anumite condiții.
De la începutul pandemiei, în Ucraina au fost înregistrate 1,5 milioane de infectări, dar și 29.000 de morți au fost raportați.
Medicul Alexandru Rafila, despre consumul unui medicament care face ravagii printre români
Alexandru Rafila le dă un sfat românilor care abuzează de un anumit medicament în încercarea de a se trata de COVID-19.
"Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin, nu doar la acesta și nu doar la cel pentru coronavirus. Aceste riscuri există pentru orice medicament. De exemplu, la aspirină au existat astfel de situații.
Deci se poate muri și de la aspirină.Citeste si: Lockdown în toată Europa de Paște? Situație critică în Italia, Spania și Franța
Nu pot fi excluse, dar importantă este frecvența cu care apar.
Balanța trebuie să fie net în favoarea beneficiilor. Lucrurile acestea se întâmplă cu orice medicament, dar nu se discută pentru că sunt folosite de mulți ani”, a declarat Alexandru Rafila.
”Trebuie să ne uităm foarte serios care sunt consecințele administrării acestor 17 milioane de doze de vaccin (în UE și Marea Britanie – n.red). În România nu am văzut cazuri de coagulare a sângelui. Decizia autorităților s-a bazat pe acest lucru și cred că a fost corectă.
Citeste si: Raed Arafat, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: ”Suntem într-o creştere..."
Cred că și celelalte state vor ține cont de evaluarea EMA și vor continua vaccinarea. În orice prospect al oricărui medicament există reacții adverse, important este ca cele grave să nu fie dese”, mai spune Alexandru Rafila.