Se prelungește Starea de Alertă în România! Noi restricții pe timp de noapte


Hotărârea Guvernamentală intrată în vigoare duminică interzice românilor deplasarea în afara locuinței în intervalul 22:00-05:00.


In articol:

Propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență(CNSU) în ceea ce privește prelungirea stării de alertă în România a fost aprobată de Guvern în ședința de miercurea trecută. Această hotărâre a intrat în vigoare din data de 14 martie.

Potrivit hotărârii guvernamentale, interdicția de mobilitate în afara locuinței va fi valabilă între orele 22:00 și 05:00.

„Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură ”, a spus premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Până în data de 14 martie, interdicţia prin care se interzicea deplasarea în afara locuinţei, în lipsa declarației pe proprie răspundere, era valabilă între orele 23.00 şi 05.00.

În egală măsură, prin această Hotărâre de Guvern, va fi limitat gradul de ocupare în ceea ce privește spaţiile de cazare la cel mult 70% din capacitatea lor maximă.

Spaţiile de cazare vizate se află în următoarele zone, în care se practică, în general, sporturile de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Noi restricții pe timp de noapte

Citeste si: Românii vor sta în case de Paște? Se anunță valul trei al pandemiei de Coronavirus!

Florin Cîțu, declarații despre noile restricții

„Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (…) Este o măsură folosită cu succes în alte țări. (…) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Comuna Clinceni din Județul Ilfov a intrat în carantină timp de 14 zile!

„Eu zic că diferența o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus față de câți avem acum”, a adăugat premierul.


Abonează-te pe

Citește și:

NOTEAZĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

DESCOPERĂ: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

CITEȘTE: Femeia SĂGETĂTOR. Cum gândește, ce personalitate are, compatibilitate cu alte zodii

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi ȘERPI

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri