Raed Arafat, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: ”Suntem într-o creştere..."


Raed Arafat face noi declarații cu privire la valul trei al pandemiei de COVID-19 în care, spune el, ne aflăm deja.


In articol:

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, susține că valul trei al pandemiei de COVID-19 a ajuns și în România, iar secțiile de ATI ale spitalelor încep să nu mai facă față nivelului mare de pacienți.

Raed Arafat, despre valul trei al pandemiei de COVID-19

Raed Arafat susține că ne aflăm într-o creștere a numărului de bolnavi de COVID-19 din pricina variantelor virusului care au ajuns foarte repede și în țara noastră.

”Suntem într-o creştere, fără nicio discuţie şi clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la Terapie Intensivă cu un număr care a existat în secţiile ATI de peste 900 de bolnavi, 900 şi ceva, comparativ cu valul trecut când erau mai puţini în secţiile ATI, vreo 500 erau când a început să crească atunci şi asta normal solicită să creştem şi capacitatea de terapie intensivă, lucru care premierul

a solicitat duminică în cadrul videoconferinţei pe care am avut-o cu toate judeţele ţării, cu DSP-urile, cu reprezentanţii zonali de terapie intensivă, cu Centrele judeţene de coordonare a intervenţiei”, spune Raed Arafat.

Citeste si: Comuna Clinceni din Județul Ilfov a intrat în carantină timp de 14 zile!

covid-19 raed arafat declaratii
Raed Arafat spune că apariția celor trei variante COVID-19 în România era de așteptat[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat spune că până în acest moment sunt internați peste 10.000 de pacienți  cu COVID-19 în spitalele din toată țara.

Citeste si: Declarația pe proprie răspundere este obligatorie după ora 22! Guvernul Cîțu pregătește noi restricții!

raed arafat despre covid 19
Raed Arafat susține că ne aflăm deja în valul trei al pandemiei de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

"Am început să analizăm din nou detaşările şi să detaşăm personal. Pentru a creşte în anumite zone, numărul de paturi de Terapie Intensivă, obligatoriu trebui să muţi categorii de personal, sunt rezidenţi la ATI, medici specializaţi în domeniu, să îi mutăm de la spitale mai puţin afectate către spitalele unde vrem să creştem numărul paturilor, dar nu avem suficient personal.

În acest moment avem peste 10.000 de pecienţi internaţi şi în terapiile intensive am depăşit 1.200, deci asta însemană că presiunea este serioasă. În Bucureşti am început să lucrăm la pornirea a două unităţi mobile de terapie intensivă care să vină cu o creştere de 16 – 20 de locuri în următoarea perioadă. La Victor Babeş, la Sfântul Ioan şi sper să le vedem cât mai repede operaţionalizate. (…) În Bucureşti, în acest moment avem 131 de pacienţi în UPU din care 4 sunt intubaţi în stare critică. Mai sunt mai mulţi pe ventilaţie non-invazivă şi mai multe persoane suspecte care sunt pe oxigen simplu. Clar, cu cât se eliberează locuri, pacienţii respectivi sunt transferaţi”, a declarat Raed Arafat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, despre un posibil lockdown de Paște! Anunț de ultimă oră

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

Se prelungește Starea de Alertă în România! Noi restricții pe timp de noapte

Alexandru Rafila spune cât timp ne protejează vaccinul anti-COVID: „Imunitatea prin boală..."

COVID-19 Italia: Se instituie carantina de Paște

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri