Premierul Cîțu, despre un nou lockdown în România: „Cifrele pe care le avem noi..."


Florin Cîțu vorbește despre creșterea numărului de cazuri din pricina COVID-19, dar și despre apariția unui nou lockdown.


In articol:

Florin Cîțu susține că situația din România din pricina COVID-19 nu este atât de gravă precum se prezintă. Mai exact, premierul spune că ceea ce se întâmplă la momentul actual este similiar cu ceea ce a fost în luna decembrie.

Florin Cîțu, despre un posibil lockdown în România

Florin Cîțu spune că un nou lockdown nu este luat în considerare în România și nici despre restricțiile suplimentare nu poate fi vorba.

„Cifrele pe care le avem noi acum le aveam și în decembrie. Iar creșterea de la ATI e mai mică decât la valurile precedente. Astăzi avem ceva în plus față de dățile trecute. Avem vaccin și pentru mine prioritar este să ieșim din pandemie folosim campania de vaccinare.

În acest moment nu iau în calcul alte restricții”, spune Florin Cîțu.

Citeste si: COVID-19 Ucraina: Lockdown pentru trei săptămâni!

premierul florin cîțu
Florin Cîțu spune că singura soluție de a ne proteja de cele trei variante ale virusului este să respectăm măsurile deja impuse de autorități[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Florin Cîțu susține că împotriva noilor variante ale COVID-19 singura soluție este respectarea măsurilor impuse deja de autorități.

„Ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile care rezolvă. Eu mă concentrez pe campania de vaccinare.

Ne concentrăm pe campania de vaccinare. Din 5 aprilie am putea suplimenta numărul persoanelor care pot fi vaccinate. Facem tot ce este posibil ca să accelerăm. O să primim doze suplimentare. Soluția este să respectăm normele”, explică Florin Cîțu.

Citeste si: Localitățile Otopeni, Berceni și Brănești intră în carantină!

Premierul României a declarat că va trimite inspecții în secțiile de ATI din toată țara pentru a vedea dacă situația este într-adevăr atât de gravă pe cât se spune.

florin cîțu declaratii
Florin Cîțu vorbește de un posibil lockdown în România[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

„Vom avea câteva întâlniri în acest weekend să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem inspecție în fiecare spital zilnic, să vedem situația reală a paturilor. Aș vrea să verificăm aceste informații. Am mai trecut și anul trecut prin aceste valuri și multe din informații nu erau verificate”, precizează Cîțu.

„Sunt sigur că există un plan. El va fi prezentat. Am avut o discuţie chiar acum câteva minute şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest week-end pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare”, a concluzionat prim-ministrul.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Ucraina: Lockdown pentru trei săptămâni!

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Localitățile Otopeni, Berceni și Brănești intră în carantină!

Sorin Bivolaru îl critică pe Raed Arafat pentru restricțiile impuse în timp de pandemie: "O să restrângeți iarăși..."

Se închid școlile și grădinițele! În ce zonă se aplică restricțiile?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 21 august 2022. Ce sărbătoare este duminică?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri