Un nou stil alimentar este la moda: consumul portiilor mici si dese. Ce spun specialistii despre acest obicei


Stilurile alimentare difera de la o persoana la alta. Unii mananca mult si doar o data pe zi, in timp ce altii au adoptat noua "moda" de a consuma portii mici si dese. Specialistii ne avertizeaza ca niciuna dintre aceste variante nu este sanatoasa!

"Sunt noutati care se verifica, insa sfant ramane modul de a consuma alimente putin, in cantitate mica si sufificiente calorii venite din nutrient

Numai ca, atunci cand vine vorba de mancare, romanii prefera portiile mari.

"Isi pot permite acest stil de alimentative doar daca muncesc foarte mult fizic. Nu-i poti cere unui om care munceste in mina sau are mult efort fizic de facut sau un sportive de performanta, sa manance putin.

Vechile obiceiuri nu se dezvata cu una-cu doua, iar mesele imbelsugate sunt inca la mare cautare. Nu e nimic rau in asta, cat timp "belsugul" alimentar se obtine din legume.Dar cand  in meniu predomina proteina animala  situatia se schimba, conform stirilekanad.ro.

"A manca o bucata de slanina conisderabila cantitativ in 2 zile este mult, pentru ca e o grasime saturate, daca mai e si afumata mai are si nutriti a fost expusa la sodium, deci are o gramada de bube.

Portile mici si dese favorizeaza digestia si accelereaza metabolismul, atata timp cat frecventa este una adecvata, adica la un interval de 3-4 ore .

"Trebuie inteles un lucru: nimic ce e comestibil nu ucide daca e in cantitate f mica, asadra nu trebuie exclus nimic din dieta".

Portiile de mancare se pot stabili in functie de marimea palmei fiecarei persoane in parte.

Nu incercati sa va incadrati in tipare standard si sa mancati o data la 3 ore, daca organismul nu simte nevoia. "Ascultati-l" cu atentie, caci va va spune singur ceea ce are nevoie.
 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Colecția designerului Antonia Nae, prezentată la London Fashion Week! Românca vorbeşte despre întâlnirea cu Victoria Beckham!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri