Uite ce să faci cu mâncarea rămasă de la Revelion!


Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi.

Nimic nu se pierde, totul se transformă! Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi. E păcat!

Află că aceste resturi pot fi refolosite, devenind ingrediente delicioase pentru alte preparate culinare.

“Reţetele” sunt simple şi chiar gustoase! Uite ce poţi pregăti!

Pune la congelator ce ţi-a rămas – Resturile de mâncare care au rămas de la masa de Revelion se pot pune la congelator. Porţionează alimentele cât să le consumi o sigură dată, iar apoi pune pacheţelele la rece. Atenţie! Odată ce ai scos din congelator mâncarea, aceasta nu se recongelează!

Poţi proceda în acest fel cu friptura, mezelurile, sarmalele, chiar şi supele sau ciorba. Şi legumele rămase pot fi congelate. Acestea se spală, se scurg bine de apă, iar apoi se şterg cu prosoape din hârtie absorbantă. Se taie mărunt şi se pun în pungi alimentare. Apoi, se dau la congelator. Se folosesc la supe, ciorbe, borş sau mâncăruri gătite pe bază de legume. Congelatorul trebuie setat la o temperatură de –18 grade Celsius.

Ce nu poţi congela sunt brânzeturile, ouăle şi laptele.

Fă sandvişuri din friptură de porc – Dacă nu ai mâncat toată friptura de porc preparată pentru Sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos cu ajutorul unor şerveţele din hârtie absorbante şi foloseşte-o la prepararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval. Vei avea parte de un mic dejun delicios!

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ramona Bădescu, fotografiată în Italia la prima plimbare cu bebeluşul ei! Vedeta a născut la aproape 51 de ani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri