Soția lui Mihai Petre se pricepe foarte bine și la bucătărie, iar recent a pregătit o rețetă delicioasă de turtă dulce, numai bună de sărbători.
Elwira Petre este una dintre cele mai cunoscute dansatoare, de la noi din țară. Cu toate acestea, se pare că soția lui Mihai Petre are o pasiune și pentru gătit. În cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de turtă dulce, perfectă pentru perioada de sărbători. Ingredientele și modul de preparare sunt la îndemâna oricui, cu mici modificări pentru un gust autentic.
Turtă dulce, pregătită de Elwira Petre
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Această rețetă de turtă dulce a devenit deja o tradiție în comunitatea noastră.
Îmi amintește de Tata…
O împărtășesc cu voi în fiecare an și știu că vă place.
Vă invit la noi în bucătărie să vă arăt cum pregătim o rețetă de sărbători super specială pentru noi.", a fost descrierea Elwirei Petre, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- 500 ml miere
- 250 g unt
- 1,5 pahare de zahăr
- 3 lingurițe de bicarbonat
- 130 ml lapte
- 1 kg făină
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de sare
- 90 g condimente pentru turtă dulce
Mod de preparare
- "500 de mililitri de miere, 250 de grame de unt, 1,5 pahare de zahăr, le încălzim la foc mic, până se topesc.
- Amestecăm 3 lingurițe de bicarbonat cu 130 de mililitri de lapte.
- În amestecul de miere care trebuie să fie rece, adăugăm 1 kilogram de faină.
- Apoi adăugăm lapte amestecat cu bicarbonat, 3 ouă, 1/2 lingurița de sare și 90 de grame de condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, nucșoară, piper, coriandru, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason, amestecate și
- Eu am noroc din punctul ăsta de vedere, mie îmi trimite mereu mama amestecul de condimente gata făcut.
- Acum urmează să adăugăm cel mai important ingredient, TIMPUL! Amestecul de ingrediente bine amestecat și frământat, o punem în frigider pentru 3-5 săptămâni. Eu după 3-5 săptămâni fac din aluat turte micuțe în diverse forme, dar și o turtă mare cu magiun de prune.
- Se pot consuma încă 3-4 luni după ce le coaceți. La noi ultimele bucăți dispar chiar de Paște. Poftă bună, dragilor!", a explicat rețeta, pas cu pas, Elwira Petre, pe pagina sa de Instagram.