Somonul este o variantă excepțională pentru o masă gustoasă. Este un pește sățios, care poate fi combinat cu diverse garnituri, precum orez sau legume. Este indicat să consumăm acest aliment măcar o dată pe săptămână, fiind o alegere sănătoasă.
Cu toate că pare simplu de pregătit, există totuși câteva secrete, explicate chiar de Gordon Ramsay.
Gordon Ramsay, rețetă de somon la tigaie
Citeste si: Cum se prepară piureul de cartofi, gustos și cremos. Care este ingredientul secret
Somonul la tigaie este o opțiune sănătoasă și rapidă, pentru prânz sau cină. Indiferent de cum alegeți să îl gătiți, fie cu o garnitură, în paste sau în salată, acesta trebuie preparat corect. Celebrul Gordon Ramsay a venit în ajutorul tuturor celor care vor să mănânce un somon bun, explicând care sunt pașii care trebuie urmați. În primul rând, peștele pe care îl alegeți trebuie să fie foarte proaspăt. Rețeta aceasta necesită foarte puține ingrediente și nu durează foarte mult timp. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: file de somon, sare, ulei de măsline, cimbru, rozmarin, busuioc, roșii
Cum se prepară somonul la tigaie, într-un mod corect
Citeste si: Care sunt zodiile norocoase ale lunii septembrie. Vești bune în dragoste, dar și financiar
Înainte de a pregăti somonul, se gătesc la cuptor câteva roșii, tăiate pe jumătate și condimentate ușor. Acesta este unul dintre secretele celebrului bucătar.
Bucata de somon trebuie pusă pe un blat de lemn, cu pielea în sus.
Urmează să crestați bucata de pește în felii subțiri. Cu cât sunt mai subțiri feliile crestate, cu atât somonul va fi mai crocant. Apoi, se adaugă condimentele: sare, cimbru, rozmarin, busuioc și ulei de măsline. Într-o tigaie fierbinte, se adaugă puțin ulei de măsline. Somonul va fi așezat în tigaie, cu pielea în jos. După 4-5 minute în care s-a prăjit pe o parte, trebuie să întoarceți somonul cu o spatulă.Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Care sunt beneficiile consumului de somon
Citeste si: Ce ingredient trebuie pus în mâncarea de fasole pentru a nu te balona
Conform specialiștilor, peștele trebuie să fie introdus în alimentația noastră, cât mai des, sub diverse forme. Nutriționiștii ne recomandă să consumăm somon, fiind una dintre variantele cele mai sănătoase. Acest tip de pește este bogat în acizi Omega 3, care sunt esențiali pentru sănătatea noastră.
În cazul în care consumăm des somon, activitatea sistemului cardiovascular va fi îmbunătățită. De asemenea, va scădea nivelul trigliceridelor, reducând riscul apariției bolilor coronariene.