Trucul pe care doar moldovencele il stiu. Cum se face cozonacul trantit, ca sa iasa pufos


Asa faci cel mai pufos cozonac. Trucul pe care putine gospodine il stiu.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
5 galbenusuri
300 g zahar
250 g unt sau margarina
500 ml lapte
40 g drojdie proaspata
esenta de rom
esenta de lamaie
un praf de sare

Pentru umplutura:
5 albusuri
5-6 linguri zahar
3-4 linguri cacao
esenta de rom
2 cani cu nuci macinate

Mod de preparare:

Aluat:
1. Se face maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri zahar, 100 ml lapte si 1 lingura faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
2. Se incalzeste restul cantitatii de lapte si se adauga zaharul, amestecand pana la dizolvarea completa.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Reteta turceasca: Balik Ekmek (peste in paine)

Cheesecake de ciocolata in 3 culori, fara coacere - cea mai gustoasa reteta!

Reteta delicioasa - pui cu fasole verde

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 24 ianuarie 2021! O zodie are parte de o surpriză!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri