Trucul pe care doar moldovencele il stiu. Cum se face cozonacul trantit, ca sa iasa pufos


Trucul pe care doar moldovencele il stiu. Cum se face cozonacul trantit, ca sa iasa pufos

Asa faci cel mai pufos cozonac. Trucul pe care putine gospodine il stiu.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
5 galbenusuri
300 g zahar
250 g unt sau margarina
500 ml lapte
40 g drojdie proaspata
esenta de rom
esenta de lamaie
un praf de sare

Pentru umplutura:
5 albusuri
5-6 linguri zahar
3-4 linguri cacao
esenta de rom
2 cani cu nuci macinate

Mod de preparare:

Aluat:
1. Se face maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri zahar, 100 ml lapte si 1 lingura faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
2. Se incalzeste restul cantitatii de lapte si se adauga zaharul, amestecand pana la dizolvarea completa.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Reteta turceasca: Balik Ekmek (peste in paine)

Cheesecake de ciocolata in 3 culori, fara coacere - cea mai gustoasa reteta!

Reteta delicioasa - pui cu fasole verde

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri