Asa faci cel mai bun pui cu fasole verde. Se prepara rapid si are un gust extraordinar de bun.
Ingrediente
750 g -1 kg fasole verde
500 g carne de pui (pulpe sau piept)
150 ml apă călduţă
100 ml vin alb demisec
1 cutie roşii cuburi
1 conservă mică pastă de tomate
5-6 căţei usturoi
1 ceapă roşie
1 legătură pătrunjel
sare
piper
ulei
2 frunze dafin
Preparare
1. Cureţi de pieliţe carnea, o speli şi o tai cubuleţe. Încălzeşti ulei într-o tigaie, adaugi puiul şi-l rumeneşti bine, pe toate părţile. Adaugi jumătate din cantitatea de vin şi laşi până se evaporă complet.
2. Separat, căleşti ceapa tocată, iar când este aproape gata, adaugi fasolea verde şi o laşi să se soteze câteva minute.
3. Când începe să bolborosească, acoperi cratiţa cu un capac, dai focul mic şi ţii la fiert 35-40 de minute, până când carnea este gata.
Înainte să stingi focul, potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat fin.