Reteta delicioasa - pui cu fasole verde


Asa faci cel mai bun pui cu fasole verde. Se prepara rapid si are un gust extraordinar de bun.

Ingrediente

750 g -1 kg fasole verde

500 g carne de pui (pulpe sau piept)

150 ml apă călduţă

100 ml vin alb demisec

1 cutie roşii cuburi

1 conservă mică pastă de tomate

5-6 căţei usturoi

1 ceapă roşie

1 legătură pătrunjel

sare

piper

ulei

2 frunze dafin

Preparare

1. Cureţi de pieliţe carnea, o speli şi o tai cubuleţe. Încălzeşti ulei într-o tigaie, adaugi puiul şi-l rumeneşti bine, pe toate părţile. Adaugi jumătate din cantitatea de vin şi laşi până se evaporă complet.

2. Separat, căleşti ceapa tocată, iar când este aproape gata, adaugi fasolea verde şi o laşi să se soteze câteva minute. Pui căţeii de usturoi pisaţi, torni restul de vin alb şi amesteci bine. Când s-a evaporat vinul, răstorni păstăile peste carnea de pui, adaugi roşiile cuburi şi pasta de tomate diluată în puţină apă, frunzele de dafin şi completezi cu apă călduţă, atât cât să acopere totul bine şi laşi să fiarbă.

3. Când începe să bolborosească, acoperi cratiţa cu un capac, dai focul mic şi ţii la fiert 35-40 de minute, până când carnea este gata. Înainte să stingi focul, potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat fin.

Sursa
 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mirela Vaida, certată din cauza Vulpiței: „Nu vă e rușine?”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri