Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Crăciunului! Ce NU ai voie să faci astăzi


Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Crăciunului! Ce NU ai voie să faci astăzi

Iată ce trebuie neapărat să faci azi.


In articol:

Mai sunt doar câteva ore până când toți creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului Iisus Hristos. Iată ce nu trebuie să faci sub nicio formă în Ajun de Crăciun și care sunt tradițiile și obiceiurile pentru această zi specială pentru toată lumea.

Ajunul Crăciunului este încărcat cu nenumărate tradiții și obiceiuri pe care românii au grijă să le respecte an de an cu sfințenie.

În caz contrar, se crede că îți va merge rău dacă nu ții cont de ele.

Citeste si: Cele mai calde urări de Crăciun, din partea echipei kfetele.ro

În ajun de Crăciun se fac ultimele pregătiri pentru a întâmpina Nașterea Domnului. Se pregătesc copturi în această zi: turte, covrigi și colaci, care se vor oferi pentru colindători ori pentru cei plecați dintre noi.

De ce nu se bea țuică în Ajun

De asemenea, tradiția spune că de Ajun nu se bea țuică, deoarece se spune că această băutură a fost inventată de Diavol. În plus, gospodinele din întreaga țară țin cont de ce mai importantă tradiție: în această zi nu se dă nimic cu împrumut din casă, deoarece riști ca să te părăsească norocul pentru anul viitor.

Aceeași tradiție este valabilă și pentru ultima zi a anului.

Nici cei care au albine nu trebuie să ofere nimic în această zi cu împrumut, deoarece albinelor le va merge rău tot anul următor.

Tot ce faci bun sau rău în această zi se va întoarce către tine. Așa că, dacă faci astăzi cât mai multe lucruri bune, ajuți cât mai mult și oferi sfaturi bune, aceste lucruri se vor întoarce la tine.


Abonează-te pe

Citește și:

Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

Baba Vanga, cea mai înfricoșătoare previziune despre România, în 2020

Cele mai calde urări de Crăciun, din partea echipei kfetele.ro

Cristian Marinescu și Radu, replici acide în casa Puterea Dragostei: „Încearcă să vă întărâte pe voi, mai bagă câte o strâmbă!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Berna și Radu Căpățînă s-au despărțit pentru a doua oară? Gestul public făcut de fosta concurentă de la Puterea dragostei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri