Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”
Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește ea un tort delicios din clătite cu ciocolată amăruie.

Roxana Blenche a venit în ajutorul tuturor iubitorilor de dulce cu un tort care se pregătește foarte rapid. Tortul de clătite cu cremă de mascarpone și glazură de ciocolata amăruie este tot ce îți trebuie atunci când ai nevoie de un desert rapid și delicios, iar aceasta dezvălui toate ingredientele de care are nevoie și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 400 grame de făină
  • 3 ouă
  • 300 grame frișcă lichidă
  • 250 grame mascarpone
  • 500 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 2 portocale
  • Un plic de zahăr vanilat
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame ciocolată pentru prăjituri cu 50% cacao
  • Cireșe confiate

 „Vom face un tort delicios de clătite cu ciocolată amăruie. Adăugăm lapte cele trei ouă, un praf de sare, un plic de zahăr vanilat, coaja de la două portocale. Acum amestecăm compoziția foarte bine. Adăugăm făină, amestecăm foarte bine, punem într-o tigaie puțin ulei de floarea-soarelui și facem clătitele. Luăm mascarpone, punem într-un bol, peste care adăugăm zahăr și amestecăm. Avem și cireșe confiate pe care o să le punem frumos pe straturile de clătite.”

, a spus Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche tortul de clătite

Citește și: Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche. “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citește și: Rețeta de Choux a Roxanei Blenche: „Acestea era Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică.”

După ce toate clătitele sunt gata, Roxana începe să monteze tortul, punând clătitele unele peste altele, în straturi, printre care adaugă cremă de mascarpone, cireșe confiate, iar la final, pe ultima clătită, vine cu ciocolata topită, pe care o lasă să se întărească.

„Luăm o farfurie mai mare, iar eu am pus un cerc metalic pentru a susține mai ușor tortul, să nu se ducă într-o parte și în alta. Punem prima foaie de clătită, puțină cremă și ungem ușor și uniform, apoi punem cireașe confiate printre ele. Între timp, cât facem tortul, am luat ciocolata și vom topi pe bain-marie cu trei linguri de ulei de floarea-soarelui.”, a povestit Roxana Blenche. După ce a adăugat și frișcă, aceasta decorează cu fructe și mentă, iar tortul este delicios și foarte rapid de făcut, din doar câteva ingrediente pentru clătite și
o glazură pe care o adaugă deasupra. Cremă, de asemenea, a fost realizată foarte ușor, așa că iată un desert delicios pe care îl poți pregăti fără să ai nevoie de foarte mult timp disponibil.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche. “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cum a fost pentru Adriana Simionescu prima zi după ce s-a întors de la maternitate? „Mi-am dat seama că într-adevăr există depresia postpartum.”

Povestea incredibilă a copiilor care merg cu roaba la școală: „Plâng și mă gândesc cum să fac să fie mai ok”. Tatăl micuților face declarații sfâșietoare

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies