Acest preparat simplu se consumă tot mai des la noi în țară, iar deși poate părea destul de fad, se poate adăuga un mic plus prin anumite ingrediente.
Află din rândurile următoare, care sunt micile artificii culinare pe care le poți face, pentru a te bucura de gustul unui hummus potrivit.
1. Adaugă un factor crocant prin năut prăjit
Atunci când vine vorba despre un dezavantaj al preparatului, atunci când este cumpărat din magazin și nu făcut în casă, ține în special de gustul și prezentarea fără pic de culoare a acestuia. În timp ce hummusul preparat în casă tinde să aibă o textură mai bogată, cel cumpărat poate fi adesea fad, iar dacă nu îi adaugi mici artificii culinare, care sunt la îndemâna oricui, s-ar putea să nu îl mai consumi. Astfel, prin introducerea unui contrast de textură în amestec, în acest caz, unul crocant, puteți adăuga un plus de gust hummusului, fără pic de efort.
2. Adaugă un gust fresh prin ierburi tocate
Dacă nu te împaci bine cu năutul crocant, poți alege să adaugi la hummusul tău cumpărat din comerț, o doză fresh de ierburi proaspete. Totul devine mai bun atunci presari deasupra preparatului tău, ierburile potrivite. O mână de ierburi aromatice reprezintă salvarea ta atunci când îți dorești să oferi hummusului prospețime în belșug, ceea ce completează de minune aromele sosului.
Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro
3. Adaugă legume deshidratate peste sau consumă-le separat
Ținând cont că nu toată lumea prepară un hummus în casă, ci îl cumpără mai repede de la magazin, acest aspect vine la pachet și cu faptul că aroma sa nu este una tocmai plăcută, fără să fie acrișor, sărat sau picant. Astfel, pentru a aduce o reală și simplă aromă preparatului tău preferat, alege să adaugi câteva legume deshidratate, precum roșii și ardeii. Acestea doua cu siguranță pot da o intensitate reală hummusului instant, astfel încât rezultatul final să aibă note sărate, dulci și chiar afumate. Ce să mai? Îi schimbă total apariția și gustul, având și culoare, și aromă, dar și elementul cheie al gustului diferit de bun! Pentru a vă asigura că lucrurile rămân totuși simple, dar eficiente, se recomandă să tăiați legumele deshidratate pe care le-ați ales, destul de grosier și să le împrăștiați deasupra, iar în cazul în care vă doriți să le încorporați în hummus, se recomandă să le tocați ceva mai mărunt și să le amestecați în sos. Pentru un plus de savoare, puteți să folosiți și o combinație ale acestor legume, de roșii și ardei, la care puteți adăuga fără nicio problemă și anghinare sau dovlecel prăjit. Aromele diferite adaugă întotdeauna un plus preparatelor.