Te invitam pe cea mai izolata insula din lume! Uite cum poti ajunge acolo!


Situat la mii de kilometri distanta de cel mai apropiat platou continental, grupul de insule Tristan da Cunha este cu siguranta izolat, fiind inconjurat pe o raza de mii de kilometri de apele oceanului Atlantic.

 

Cei peste 2.800 de kilometri care il despart de coasta sud-africana, sau distanta de 2.414 kilometri pana la cea mai apropiata suprafata ce se inalta peste nivelul oceanului transforma acest loc in cel mai indepartat grup de insule locuite de pe planeta, potrivit MEDIAFAX.
Sase insule fac parte din acest grup: Tristan Da Cunha (insula principala), Insula Inaccesibila- pe buna dreptate numita astfel-, Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff si Gough.
Primii exploratori au ocolit insula Tristan da Cunha din cauza reliefului accidentat, lipsei unui port natural, dar si a climei aspre, cu vanturi puternice pe tot parcursul anului. Insula a fost colonizata de britanici in 1816 si de atunci a jucat un rol important in diferite razboaie.
In prezent insula este locuita de aproximativ 275 de persoane, iar accesul noilor rezidenti este interzis.
Populatia insulei este alcatuita din aproximativ 80 de familii care au doar sapte nume, ceea ce inseamna ca mai toti sunt inruditi.
O vizita in Tristan da Cunha este un drum lung si anevoios, dar merita daca doriti sa aveti sentimentul izolarii complete. Toti vizitatorii trebuie sa primeasca permisiunea inainte de a se imbarca pentru aceasta aventura. Pe insula de poate ajunge doar de pe mare, vaporul parcurgand in sase zile cei 2.816
kilometri care o despart de Cape Town.
Odata ajunsi pe insula, vizitatorii pot explora asezarea numita Edinburgh-ul celor Sapte Mari, care le pune la dispozitie magazine, un curs de golf, case, o scoala si un port. Desi izolata, insula nu este desprinsa total de lume- exista aici televiziune, radio si un ziar online. Un internet-cafe a fost deschis pe insula in 2006.

Cei peste 2.800

de kilometri care il despart de coasta sud-africana, sau distanta de 2.414 kilometri pana la cea mai apropiata suprafata ce se inalta peste nivelul oceanului transforma acest loc in cel mai indepartat grup de insule locuite de pe planeta, potrivit MEDIAFAX.

Sase insule fac parte din acest grup: Tristan Da Cunha (insula principala), Insula Inaccesibila- pe buna dreptate numita astfel-, Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff si Gough.Primii exploratori au ocolit insula Tristan da Cunha din cauza reliefului accidentat, lipsei unui port natural, dar si a climei aspre, cu vanturi puternice pe tot parcursul anului. Insula a fost colonizata de britanici in 1816 si de atunci a jucat un rol important in diferite razboaie.

In prezent insula este locuita de aproximativ 275 de persoane, iar accesul noilor rezidenti este interzis. Populatia insulei este alcatuita din aproximativ 80 de familii care au doar sapte nume, ceea ce inseamna ca mai toti sunt inruditi.O vizita in Tristan da Cunha este un drum lung si anevoios, dar merita daca doriti sa aveti sentimentul izolarii complete. Toti vizitatorii trebuie sa primeasca permisiunea inainte de a se imbarca pentru aceasta aventura. Pe insula de poate ajunge doar de pe mare, vaporul parcurgand in sase zile cei 2.816 kilometri care o despart de Cape Town.Odata ajunsi pe insula, vizitatorii pot explora asezarea numita Edinburgh-ul celor Sapte Mari, care le pune la dispozitie magazine, un curs de golf, case, o scoala si un port. Desi izolata, insula nu este desprinsa total de lume- exista aici televiziune, radio si un ziar online. Un internet-cafe a fost deschis pe insula in 2006.


Abonează-te pe

Citește și:

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 23 octombrie 2021. Cum au arătat ţinutele din gală şi cine a luat nota minus… 1

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri