Te invitam la expozitie! Daniel Balanescu expune la Aiurart!


Daniel Balanescu, artist plastic conceptual, sustine prima sa expozitie personala in Romania din ultimii sapte ani, „Traversare.

 

Eu sunt sistemul”. Lucrarile pot fi vazute in spatiul de arta contemporana Aiurart, din Bucuresti.
Expozitia cuprinde aproximativ 30 de lucrari, variate ca executie şi materiale de lucru. Acestea au fost realizate in perioada 2007-2014 si sunt prezentate sub diferite forme: colaj, pictura (aproape) clasica, inserturi de materiale diverse, ciment, plastic, lemn, textile. Piesa centrala a proiectului este reprezentata de instalatia cartelelor de metrou, realizata de artist prin desenarea a peste 2.200
de cartele.
„Ideea acestui proiect este veche de aproape 20 de ani si coincide cu aparitia primelor cartele de metrou in Bucuresti. Initial, am desenat pe acele cartele, cu mucul de tigara, portretele prietenilor si colegilor. În timp, proiectul a capatat forme diferite, dar s-a rezumat la un singur personaj central: Alergatorul”, declara Daniel Balanescu, artist plastic.
„Traversare. Eu sunt sistemul” este un proiect centrat in jurul relatiei dintre individ şi societate, dintre libertatea de a alege şi putere.
Nu este o expozitie politica, deşi vorbeşte despre revolta şi libertate.
Expozitia este una dintre cele mai mari ale lui Daniel Balanescu si reuseste sa grupeze aproape toate lucrarile din tema Alergatorului. Prezentarea proiectului in cadrul Aiurart a fost programata in urma cu peste 1 an.
„Daniel Balanescu este un artist complet, cu o spectaculoasa paleta de exprimare, cu un concept expozitional actual si foarte bine articulat.
Prezenta sa la Aiurart este importanta pentru ca vine dupa o perioada lunga de timp in care artistul a stat departe de lumea galeriilor romanesti si a expus doar in strainatate”, declara Dan Plesa, curatorul expozitiei.
Expozitia poate fi vizitata intre 20 mai – 20 iunie 2014, in cadrul spatiului de arta contemporana Aiurat. Expozitia este cu vanzare, iar cateva dintre lucrarile care o alcatuiesc fac deja parte din colectii private.

Lucrarile pot fi vazute in spatiul de arta contemporana Aiurart, din Bucuresti.

Expozitia cuprinde aproximativ 30 de lucrari, variate ca executie şi materiale de lucru. Acestea au fost realizate in perioada 2007-2014 si sunt prezentate sub diferite forme: colaj, pictura (aproape) clasica, inserturi de materiale diverse, ciment, plastic, lemn, textile. Piesa centrala a proiectului este reprezentata de instalatia cartelelor de metrou, realizata de artist prin desenarea a peste 2.200 de cartele.

Ideea acestui proiect este veche de aproape 20 de ani si coincide cu aparitia primelor cartele de metrou in Bucuresti. Initial, am desenat pe acele cartele, cu mucul de tigara, portretele prietenilor si colegilor. În timp, proiectul a capatat forme diferite, dar s-a rezumat la un singur personaj central: Alergatorul ”, declara Daniel Balanescu, artist plastic.„Traversare. Eu sunt sistemul” este un proiect centrat in jurul relatiei dintre individ şi societate, dintre libertatea de a alege şi putere. Nu este o expozitie politica, deşi vorbeşte despre revolta şi libertate.

Expozitia este una dintre cele mai mari ale lui Daniel Balanescu si reuseste sa grupeze aproape toate lucrarile din tema Alergatorului. Prezentarea proiectului in cadrul Aiurart a fost programata in urma cu peste 1 an.

Daniel Balanescu este un artist complet, cu o spectaculoasa paleta de exprimare, cu un concept expozitional actual si foarte bine articulat. Prezenta sa la Aiurart este importanta pentru ca vine dupa o perioada lunga de timp in care artistul a stat departe de lumea galeriilor romanesti si a expus doar in strainatate ”, declara Dan Plesa, curatorul expozitiei. 

Expozitia poate fi vizitata intre 20 mai – 20 iunie 2014, in cadrul spatiului de arta contemporana Aiurat. Expozitia este cu vanzare, iar cateva dintre lucrarile care o alcatuiesc fac deja parte din colectii private.

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace cozonacul

CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

CITEȘTE: Cine este și ce vârstă RADU CONSTANTIN, iubitul Otnielei Sandu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Așteptarea a luat sfârșit! “Prizoniera destinului” revine cu noi episoade, în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri