Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește supa cremă de mazăre și mentă, dar și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, iar acesta reușește întotdeauna să împartă numeroase preparate delicioase cu toți cei care îl urmăresc în mediul online, pe toate canalele de socializare. De această dată, bucătarul a pregătit o rețetă inedită de supă cremă de mazăre și mentă și a dezvăluit toate ingredientele de care are nevoie.
Supă cremă de mazăre și mentă, rețeta lui Joseph Hadad. “Pasați totul până când obțineți o textură netedă și cremoasă.”[Sursa foto: freepik]
Ingrediente pentru 4-6 porții:
500g mazăre congelată
80g unt
1 1/2 ceapă albă
2 căței de usturoi
3-4 crenguțe de mentă (doar frunzele)
1/2 salată verde
50 ml vin alb sec
500 ml apă
Sare și piper după gust
Cum pregătește chef Joseph Hadad supa cremă de mazăre cu mentă
Chef Joseph Hadad începe prin a tăia ceapa felii și tocați usturoiul, iar între timp curățați și salata pe care o tăiați bucăți mari. Adăugați-le la fiert în oală, cu ceapa, pentru câteva minute. Nu uitați și de ingredientul secret, vinul, pe care îl veți adăuga odată cu mazărea și lăsați să se gătească timp de 5 minute. Transferați cu grijă supa și legumele într-un blender, apoi pasați totul până obțineți o textură netedă și cremoasă.
“Tăiați ceapa în felii și tocați fin usturoiul. Curățați cotorul salatei și tăiați-o în bucăți mai mari. Topiți untul într-o oală și adăugați ceapa, gătind-o pentru 2-3 minute și amestecând din când în când. Apoi, adăugați usturoiul și continuați să gătiți pentru încă 2 minute, până când ceapa devine translucidă. Adăugați frunzele de mentă, gătindu-le timp de 1 minut. Urmează să adăugați salata verde, gătind pentru încă 2 minute și amestecând continuu.
Salata ar trebui să se înmoaie și să-și reducă volumul. La această etapă, condimentați amestecul cu sare și piper după gust. Adăugați mazărea în oală, lăsând-o să se gătească timp de 5 minute. După aceea, turnați vinul alb și apa. Acoperiți oala cu un capac și lăsați să fiarbă până când mazărea devine fragedă. Transferați cu grijă supa și legumele într-un blender. Pasați totul până când obțineți o textură netedă și cremoasă, specifică unei supe-cremă bine preparate.
Serviți supa caldă. Pentru un plus de eleganță și textură, decorați cu boabe de mazăre întreagă și crutoane. Poftă bună!”, a spus Joseph Hadad.