Statul dă bani românilor care au conturi în bănci. Cum poți accesa sumele importante


Românii care au credite la bănci pentru locuințe, pot beneficia, în anumite condiții, de o sumă de bani de la stat, care să îi ajute să investească în calitatea proprietăților pe care le dețin.

Orice client al „unei bănci de economisire și creditare în domeniul locativ beneficiază de o primă de stat pentru depunerile anuale efectuate în baza unui contract de economisire-creditare încheiat cu banca respectivă”, scrie în OUG 99/2006 a Guvernului.

Citeste si: Horoscop Camelia Pătrăşcanu pentru următorii 3 ani. Două zodii vor deveni miliardare! Din 2019 începe fericirea

Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și Ministerul Finanțelor Publice (MFP) prevede că, de acum, toți cei care solicită primă de la stat au obligația de a demonstra că această sumă de bani este folosită în scop locativ, mai exact, pentru a rezolva diverse aspecte legate de locuințe.

Citeste si: Copiii nu divorteaza de parinti! 14 confesiuni tulburatoare ale copiilor cu parinti divortati

Pentru a primi bani de la stat, adică 25% din suma economisită în anul respectiv de către client, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 250 de euro, clientul băncii pentru locuințe trebuie să fi încheiat cu acesta un contract de economisire-creditare pe o durată de cel puțin cinci ani. De asemenea, clientul nu trebuie să umble la suma acumulată și să ceară restituirea totală sau parțială a acesteia, scrie avocatnet.ro.

Citeste si: Se dau bani de la stat: câte 400 lei lunar pentru fiecare copil! Cum se intră în posesia lor

sursa: capital.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum poti integra bluzele cu imprimeu floral in tinute elegante?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri