Nicolai Tand este un cunoscut bucătar, iar deseori împărtășește trucuri de gătit în mediul online, așa cum s-a întâmplat și recent.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, Nicolai Tand, se bucură de succes atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, având o soție și doi copii frumoși. In urmă cu doar câteva ore, chef Nicolai Tand a postat câteva fotografii pe contul său de Instagram, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti un delicios șnițel vienez, la care a făcut și un sos bearnaise.
Șnițel vienez cu sos bearnaise, pregătite toate de Nicolai Tand
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
"Dragilor, ce ziceți de un șnițel vienez cu sos bearnaise?(...) Vă las aici ingredientele și metoda de pregătire și vă doresc spor la gătit!", a fost descrierea lui Nicolai Tand, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
Ingrediente pentru șnițel
Citește și: Restricții de circulație din cauza caniculei: CNAIR a făcut anunțul- kanald.ro
- 4 bucăți de cotlet de vițel, cca 150-180 g fiecare
- sare și piper
- 2 ouă
- 100 g făînă
- 150 g pesmet
- 100 ml ulei+ 50 g unt (pentru prăjit)
- 1 lămâie (pentru servit)
Ingrediente pentru sos Béarnaise
- 150 g unt (clarifiat, dacă se poate)
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri oțet alb (sau vin alb sec)
- 2 linguri apă
- 1 lingură ceapă eșalotă (sau ceapă albă foarte fin tocată)
- 1 linguriță tarhon uscat (sau 1 lingură tarhon proaspăt tocat)
- 1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
- Sare și piper alb (sau negru fin)
Mod de preparare
- "Bate carnea ușor cu ciocanul de șnițel, până ajunge subțire (cca 0,5 cm). Asezonează cu sare și piper.
- Pregătește 3 farfurii adânci: una cu făină, una cu ouă bătute și una cu pesmet. Treci fiecare bucată de carne prin făină, ou, pesmet, apăsând ușor pentru a se prinde bine.
- Încinge într-o tigaie adâncă uleiul și untul.
- Pentru sos, pune într-o crăticioară: oțetul, apa, eșalota și tarhonul. Fierbe ușor până se reduce lichidul la jumătate. Lasă puțin să se răcească.
- Strecoară reducția dacă dorești un sos foarte fin. Într-un bol metalic, pune gălbenușurile și adaugă reducția.
- Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (bain-marie) și bate energic până când compoziția se îngroașă ușor.
- Adaugă încet untul topit în fir subțire, amestecând continuu, ca la maioneză. Dacă sosul devine prea gros, adaugă puțină apă caldă. Potrivește de sare, piper și adaugă pătrunjel tocat, dacă dorești.", a explicat rețeta în descriere, pas cu pas, Nicolai Tand, la fotografiile postate pe pagina sa de Instagram.