Simptomele teribile ale anevrismului cerebral, ucigasul silentios. Se confunda cu migrenele si recelile usoare


Simptomele teribile ale anevrismului cerebral, ucigasul silentios. Se confunda cu migrenele si recelile usoare

Anevrismele cerebrale sunt dilataţii anormale ale arterelor cerebrale, ce se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial. Anevrismele cerebrale sunt de mai multe tipuri: sacular, disecant, micotic şi pseudoanevrisme.

Cauzele anevrismelor, în totalitate, sunt defecte la naştere: modificarea structurii peretelui vascular, infecţiile micotice cerebrale şi trauma cerebrală (în special cea penetrantă). Cele mai multe anevrisme apar sporadic; acestea sunt anevrismele cerebrale saculare, ce apar în 85% din cazuri la bifurcaţia unei artere cerebrale în circulaţia cerebrală anterioară, şi în 15% din cazuri în circulaţia cerebrală posterioară. Există boli ce pot fi asociate cu anevrismele cerebrale cum ar fi următoarele: rinichiul polichistic, displazia fibromusculară, malformaţiile arterio-venoase, bolile de ţesut conjunctiv, sindromul Marfan, boala Ehlers-Danlos şi sindromul Osler-Weber-Rendu.

Ghidurile curente recomandă screeningul pentru anevrisme cerebrale, dacă două sau mai multe rude de gradul întâi într-o familie sunt cunoscute să aibă un anevrism cerebral.

Prevalenţa anevrismelor este de 3-5% în populaţia generală; aproximativ jumătate dintre acestea se rup. Incidenţa anuală a rupturii anevrismelor este de aproximativ şapte din 100.000 de persoane. Riscul de ruptură este de 0,05-2% pe an, în funcţie de mărimea şi tipul anevrismului, scrie BrainInstitute.ro

Din punctul de vedere al pacientului, anevrismele cerebrale vor fi împarţite în două mari clase: rupte şi nerupte. Cele rupte sunt urgenţe neurochirurgicale absolute, iar cele nerupte nu reprezintă o urgenţă, dar necesită o formă de tratament sau cel puţin supraveghere medicală prin imagistică.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Ai putea sa ai diabet fara sa stii. Patru simptome mai putin cunoscute

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le ignora

Semne si simptome HIV/SIDA - Asa recunosti singura boala

Simptome si tratamente naturiste pentru hepatita - Asta e boala care te poate ucide fara sa stii ca o ai

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La cât timp se curăță acvariul. Frecvența spălării unui acvariu depinde de mai mulți factori

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri