Semne care prevestesc boli grave: infarctul


Simptome precum durerea în piept, respiraţia dificilă, ameţeala, oboseala şi senzaţia de slăbiciune anunţă producerea unui atac de cord.


In articol:

Simptome precum durerea în piept, respiraţia dificilă, ameţeala, oboseala şi senzaţia de slăbiciune anunţă producerea unui atac de cord. Medicii recomandă prezentarea la spital cât mai curând posibil. 

Un bun mijloc de a preveni infarctul este de a observa semnele precoce şi instituirea tratamentului necesar, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista „Annals of Internal Medicine“. ”Peste jumătate dintre pacienţii care mor din cauza infarctului au semne precoce, ceea ce înseamnă un timp suficient de mare pentru a intervene”, a explicat Eloi Marijon, autorul studiului. Cercetătorii au analizat ce se întâmplă cu precizie în cele patru săptămâni care preced apariţia unui atac cardiac şi au ajuns la concluzia că simptomele cele mai frecvente sunt următoarele:

Durerea în piept

Cel mai frecvent semnal de alarmă este durerea în piept. Chiar dacă la început ea se manifestă mai mult sub forma disconfortului sau senzaţiei de greutate în piept, durerea va creşte în mod constant până la survenirea atacului în sine.

Oboseala

Infarctul este cauzat de îngustarea parţială sau totală a arterelor coronariene. Or, când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puţin sânge decât ar trebui. Din această cauză se ajunge la insuficienţă cardiacă, iar pacientul se simte foarte obosit şi somnolent.

Citeste si: Cum știi că te-a deocheat cineva

Dificultăţi respiratorii

Cum inima nu primeşte suficient sânge, nici plămânii nu vor beneficia de fluxul sangvin necesar. Cele două sisteme sunt interdependente. Aşadar, dacă observaţi că obosiţi şi aveţi probleme de respiraţie la cel mai mic effort, este recomandat să consultaţi cât mai curând posibil un medic.

Stări de slăbiciune

Atunci când organismul este în suferinţă circulatorie şi respiratorie, sunt inevitabile stările de slăbiciune, epuizarea, uneori chiar pierderea stării de conştienţă.

Ameţeli

Din cauza circulaţiei sangvine deficitare, este limitat şi fluxul de sânge la creier. Acest lucru vă poate pune viaţa în pericol. Atunci când fluxul de sânge către creier este limitat, pot apărea stări de ameţeală care nu trebuie ignorate.


Abonează-te pe

Citește și:

O cunoscută artistă are cancer de sân: „Am primit un cadou nedorit de ziua de naștere”

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Maria Ghiorghiu, în doliu. Prezicătoarea este devastată de durere: ”Zbor lin suflet drag și chinuit”

Majoritatea femeilor care au aceste simptome după menstruaţie riscă să aibă cancer

Afla totul despre testul Babes – Papanicolau! Iata cat te ajuta!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Andreea Lodbă, despre eliminarea lui Ștefan Ciuculescu de la Survivor România: "A dat dovadă de mult curaj". Ce părere are despre Cosmin Stanciu?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Multimedia
Parteneri